2 Eylül 2007 Pazar

Vay İnsan Vay!


Önce 1 Eylül 2007 tarihinde (Dünya Barış Günü olarak kutlanır) gazete ve televizyonlarda yer almış bir haber: "Aydın Didim'de annesi Şebnem ile pazarda tezgah açmaya giden 12 yaşındaki Alev, işlek bir caddede güpegündüz yol ortasında çatışan iki grubun arasında kaldı ve başından vurularak öldürüldü."

Dünya üzerinde boktan egolamalarımızın içinde debelenip giden biz ademoğulları, küfür diye bilimum hayvan türlerinin adlarını çığırıyoruz hala. Bizler üstün varlığız ya, aklımız sıra canımızı sıkan ya da asabımızı bozan birine "ayı, öküz, eşşolueşek, hipopotam" falan dersek onu aşağılamış olacağız. Leman Dergisi'nin harkulade karikatüründe belirtildiği üzere hakedene edilebilecek en suntalı hakaretin "insanoğlu insan!" olduğuna inanıyor ve bundan böyle küfür hazinemde köklü bir değişikliğe gidiyorum. İlgililerin dikkatine, duyarsanız şaşı bakıp şaşırmayın!

5 yorum:

Goddess Artemis dedi ki...

Bu tip, iki ayaklı canlılar için kullandığım güzel bir sıfat var: "Yaratık". Bunlara insan desen, insan'a hakaret, hayvan desen hayvan'a hakaret!

Ezgi dedi ki...

Ses tonlamalarıyla bu işi halledebilir miyiz acaba? Hani bazen "seni eşşek" deriz, sevimli ve arkadaş canlısı bir tondur o. Bir de aşağıladığı alenen belli bir tonda alırlar hayvanların türlerini ağızlarına, onu geçmişten getirdiğimiz kültürün, deneyimlerin etkisiyle küfür addederiz.

Bu durum artık değişse keşke, zira ben ne töre cinayeti işleyen öküz, ne de şehirde kavga eden iki ayı gördüm bu yaşıma kadar. Ama kimse böyle bir manzarayla karşılaşmadığı halde töre cinayeti işleyene öküz, şehir magandalarına da ayı diyebiliyor. Ama onlar birer insan.

Biz de öyleyiz evet, insan var insan var gerçi. Ben o noktada tonlamamı devreye sokar, ayrımımı yaparım.

Veya yaratık derim, küfür hazinesi geliştirilebilir bir şey ne de olsa.

Canım çok sıkkın laf aramızda.

NaKHaR dedi ki...

ben bu tabir yerine sanırım insan olarak evrimini tamamlayanlar ve hala bir hücreli beyinleriyle etrafta dolaşanlar olarak iki gruba ayırıyorum insanları hoş bir pirenin bile yapabileceği şeyler var... biz anca küresel felaketi yapabiliyoruz yan zarar ziyandan başka brey gelmiyor elimzden... hayvana hakaret etekten ceza verilmeli yeni anayasa maddeleri içine bu yasa da girse keşke...

Ezgi dedi ki...

Doğal zincirde tek hücrelilerin görevini yadsıyamayız, bu doğru. Ama evrim zincirinde en gelişmiş tür olduğunu iddialayıp altta gördüğü halkaları yokederek zincirin içine etmiş olduğunu düşünecek kadar bile bilinç düzeyine ulaşmamış insanlar için en son edilecek küfür hayvan türlerinin adları olmalı.

NaKHaR dedi ki...

katılıyorum cumhuryetin bilim ekinde okudum bi ülkede maymunlara insan hakları verilecekmiş araştırma yapılmış %98 oranında insan özellikleri taşıyorlarmış... %2lik olmayan kısımda sadece insanda olan herşeyi yok etme özelliği

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons