26 Temmuz 2006 Çarşamba

Altyazı'ya Saldırmışlar...



Haber Radikal'den... Günlük rutin "Ya bu dünyada hiç mi iyi birşey olmayacak" sayıklamamı yaparken bir de bu haber tuz-biber ekti can sıkıntıma... Rice' ın Ortadoğu'yu pandispanya hamuru sanıp şekillendirme merakı + camdan baktı, namusum kaçtı diye ard arda işlenegelen töre cinayetleri + havaya saçılan kurşunlardan-sevgili basın buna maganda kurşunu demekte- ölen insanlar vs. derken bir de Altyazi dergisine saldırı haberi.



Hala bilmeyen varsa Altyazı Boğaziçi Üniversitesi yayınıdır. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Sinemasal Dergisi ile birlikte takip ettiğim 2 yayından biridir. Bu sayısında
"Lie With Me" adlı filmin sansürlenmesinden bahseden bir yazı yayınlamışlar. Filmin Türk izleyicisi tarafından izlenmesi sakıncalı bulunmuş. Ayrıntıları dergiden okuyabilirsiniz ancak bir Türk vatandaşı olarak zekamın bu denli küçümseniyor olmasını hazmedemiyorum. Bir filmi izleyip izleyemeyecegime başkaları karar veriyor. Tam bir komedi! Türk aile ve ahlak yapısı diye yıllardır yasaklananlar bir yana, sanki bu filmleri izleyip de sinemadan çıkan kudurmuş kişilerce işleniyor sanki bunca namus cinayeti, cocuklara, kadınlara, hayvanlara tecavüz!




Sinemada tensel bir öykü anlatmak sansürlü ama gizli-kapaklı, kaçamak, magazinsel, ünlüsel yakınlaşmalar 5 saat televizyonda gösterilebilir, bacakarası sohbetleri her daim beyin yıkayabilir.


Benim Altyazı'ya bağımsız-sansürsüz desteğim sürecek.


Buyrun, bunu da sansürleyin.


1 yorum:

ezop dedi ki...

Gerek Altyazı' ya gerekse Kaos GL' ye yapılan tüm saldırıları bu toplumda yaşayan biri olarak üzüntü ve utançla karşılıyorum.

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons