E-posta kutumuza mesaj düşüyor. X Bar, Dünya Kadınlar Günümüzü Kutlar, bizi gece bilmemkaçtan sonra başlayacak bilmemne partisine davet edermiş. İçkiler yüzde bilmemkaç ucuzmuş, üstelik sadece kadınlaraymış.
Elimiz "cevapla" tuşuna gidiyor. "Hay sizin Dünya Kadınlar Günü kutlamanıza", diyoruz. "Bizim Kadınlar Günü'nden anladığımız bu değil. Bizim kadından anladığımız yaratmadan tüketen, tükettiği midesini bozdukça kusan o berbat süs bebeği olmadı. Kendisine ait, belki de tek anlamlı günü ucuza içtiği içkilerle şişiren o kadın değil bizim kadından anladığımız. Bizim kadından anladığımız için ekteki fotoğraflara bakın lütfen. Sonra da iletişim adreslerimizi silin."
Bizim kadından anladığımız, 11. İstanbul Bienali'ndeki Mor Çatı Sığınma Vakfı'na ait yerleştirmedeki Yasemin çünkü. Yasemin ve Yasemin gibi sahici kadınlar kendine ait o günün sömürülmesine izin vermez. Yasemin ve Yasemin gibi samimi kadınlar kendilerine sunulan seçeneklerin hangisinin gerçek, hangisinin yalan dolan olduğunu görür. Lüzumsuzlara papuç bırakmaz.
Hadi Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanan 8 Mart'tan "Emekçi" sözcüğünü çoktan attırdınız. Bari zekasıyla üreten, kadın kimliği defalarca ayaklar altına alınmasına karşın hala ayakta durmakta direnen, özgüvenine yönelik tüm alçaltma çabalarına rağmen benliğini savunan kadının koca 365 günde bir defa kutlanan gününü rahat bırakın, basitleştirmeyin.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü müzikle kutlamaksa mevzu bahis, IKSV Salon'da 1895-1940 arasında İstanbul'da sahne almış "efsane hanımlar"ın, İstanbul'da âşık olunan kadınların ve İstanbul'un şarkılarını güzelim Sema'nın sesinden dinlemek ya da Fransız Kültür Merkezi'nde Ajda Ahu Giray'ın sesinden Edith Piaf, Barbara, Dalida, Juliette Greco, ve Patricia Kaas şarkılarına kulak vermek günü hakkıyla kutlamak adına çok daha anlamlı seçenekler.
Not: Fransız Kültür Merkezi'nde Ajda Ahu Giray'ın konseri 19:30'da başlıyor, Sema konseri ise 21:00'de başlayacak, kapılar 20:15'te açılıyor.
0 yorum:
Yorum Gönder