26 Kasım 2010 Cuma

27 Kasım Cumartesi: İstanbul Evde Oturmasın Şenliği







Yarın muhtemelen yazamayacağız. Çünkü İstanbul'daki konser bolluğunda hangisine gideceğimizi düşünmekten zamanımız kalmayacak. Duyduk ki, yarın İstanbul'da evde oturabilmeyi başaranlara kırmızı kurdaleli madalya takıyorlarmış. Bence hoş bir şey. Herkes dışarıdayken evde olmak yani, hoş.


Neyse. Biz evde oturma rehberi değiliz. Size yarın İstanbul sınırları içinde olup biteni aktarmamız içeriğimiz gereği. Öncelikle, yarın İstanbul'da özellikle Beyoğlu civarında metrekareye Türk'ten çok Avrupalı'nın düşeceğini söylemekle işe başlayalım. Üstelik, çoğu çalgıcı takımından. Yarın İstanbul semalarında yankılanacak sesleri bayraklara göre sıralamak gerekirse, Norveç, Danimarka (İsveç, Hollanda ve Belçika da gelse, İsveç-Norveç-Danimarka, Belçika Belçika Hollanda esprisi yapardık), Almanya, Kanada. Biraz açmak gerekirse; Datarock (Norveç), Jazzanova (Almanya), You Say Party (Kanada) ve Efterklang (Danimarka) yarın İstanbul sahnesine konuk olacak müzik grupları.


Konuyu daha da açalım. 27 Kasım konser takviminin ortak noktası 'farklı janrlarda iyi müzik'. Acid Jazz, indie, elektronik, dance punk ya da rock. Hepsi farklı sahnelerde aynı potada. Seçmesi zor. Şöyle bir liste var önümüzde;


Yaylılar ve vokal gücüyle destekli etkileyici müzikler ilginizi cezbediyorsa Efterklang Babylon sahnesinde.


Kıpır kıpır bir sahne ve dans ettiren melodiler arıyor, punk ve new wave ile aranızı hoş tutuyorsanız canlı performanslarının etkileyici olduğunu duyduğumuz You Say Party Bronx Pi Sahne'de.


Norveç, Bergen'den insanın içini kanırtan müzik grupları çıkar önermesini çürüten Datarock 2007'deki konserin tadı daha hala damaklardayken yine Ghetto'da.


Nu Jazz ve Acid Jazz türlerine aşinaysanız, Jazzanova aralarında Detroit’li (A.B.D) müzisyen ve Funk Jazz vokalisti Paul Randolph’un da bulunduğu 9 yetenekli müzisyenden oluşan orkestrayla Tamirane'de.


Bizden söylemesi, sizden seçmesi.


Size bir de güzellik. Şarkıları dinleyin, konserinizi seçin.


You Say Party - Lonely's Lunch




Datarock - Dance!




Jazzanova - Coffee Talk




Efterklang - Blowing Lungs Like Bubbles



0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons