17 Şubat 2008 Pazar

Şimdiki Çocuklar Kardan Adamı Kaldırımın Ortasına Yapıyor Mirim


Öncelikle yukarıdaki fotoğrafın bana ait olmadığını belirtmem gerek. Üye olduğum haberleşme gruplarından gelen bir e-postaya iliştirilmişti bu harkulade kare. Yer İstanbul, yürekli ve güzel bir insan ağaç dallarına ekmek bırakmış ki karda yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar beslenebilsin. Hrant Dink'in de dediği gibi bizim insanımız güvercinleri sever. Ve diğer kuşları da...




Öğleden sonra haberlerde İstanbul Valiliği'nin kar yağışı hakkındaki açıklamasını dinledim. Sonunda "sokakta yaşayan kediler ve köpekler için uygun köşelere yiyecek bırakın." denildi. İlk defa, bir resmi makam tarafından böyle bir mesaj veriliyor. Kuşlar için hatırlatmalar yapılsa da kedi ve köpekler es geçilirdi. Bu duyarlılığın devamının getirilmesini ve resmi makamlarca gizli ya da açıkça sürdürülen itlafların durması adına umut olmasını dilerim.



Yoğun kar yağışının durduğu kısa zamanlarda görünen güneş bana I Am Kloot'un "Sunlight Hits The Snow" şarkısını anımsattı.




Yapı Kredi Yayınları, Red Kit: Batı'ya Hücüm filminin albümünü çıkarmış. Resimli öykü kitabı tadındaki albüm çizgi romanların tadını vermedi bana.


Bugün bir de acı haber aldık: Aysel Gürel' i kaybetmişiz. Anısına "İstanbul Hatırası" ve "Ünzile".

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons