8 Aralık 2007 Cumartesi

Kyoto Protokolü İmzalansın, Küresel Isınmaya Hayır

Bugün (8 Aralık 2007) Kadıköy'de 'Kyoto Protokolü İmzalansın, Küresel Isınmaya Hayır' mitingi düzenlendi.


S5000199

Başka bir dünyanın mümkün oluğuna hala inanan insanlar, sivil dayanışma örneği gösterip hükümete Kyoto için baskı yapmak adına meydandaydı.

S5000213


S5000226

Türk hükümeti ise, doğal kaynaklarından elde edilebilecek onca enerji türüne sahip olunmasına karşın, Nükleer Santralleri bir an önce hayata geçirebilmenin peşinde. Bir de kendi küçük ama mide bulandırıcı hesapların...

S5000224

Fırtına Vadisi'ne dikilmesi planlanan Hidro-Elektrik Santrali'nin defalarca yargı kararlarına takılmasına rağmen bölge üzerindeki ayak oyunları sürüyor. Gerekçe enerji sıkıntısı. Fırtına Vadisi'nin enerji üretimi adına feda edilmesi mevzu bahisken İstanbul'da Boğaz Köprüsü binlerce ampulle aydınlatılıyor, bahanesi hazır: turistlerin dikkatini cezbetmek.

S5000223

Mitinge katılmış olan insanların aklında hep aynı soru: Türk hükümeti Avustralya gibi sokağın sesine mi kulak verecek yoksa Sam Amca'nın sözüne mi uyacak? Önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.



Mitingde çekilen fotoğrafları flickr adresime ekledim. İlginizi çekerse inceleyebilirsiniz.


Fotoğraflar: Ezgi Aktaş ve Linda Lafcı

1 yorum:

avi haligua dedi ki...

ellerinize sağlık, hem güzel fotoğraflar hem de güzel bir kurgu. küresel eylem grubu adına teşekkür etmek istedim. bir de sonunda bonus reklamı utanmazca çıkıp ısınmaya karşı kredi kartı önermese harika olurdu ama herhalde bu konuda birşey yapamazsınız..? tekrar ellerinize sağlık, görüşmek üzere :)

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons