26 Aralık 2007 Çarşamba

Bir Küçük Emrah Filmi Tadında Bostancı Çarşamba Pazarı

Google'dan "Bostancı Çarşamba", "Bostancı Çarşamba Pazarı", "Bostancı Çarşamba Pazarı Nerde?" gibi sorularla sitemize hoşgelen ziyaretçiler için artık yılan hikayesine dönen efsanevi Bostancı Çarşamba Pazarı sorunsalını açığa kavuşturmayı bir borç biliyorum.


Bir zamanlar Alt Bostancı'da, 202'lerin kalktığı otobüs durağının hemen yanıbaşındaki sokaklara yayılan ve manikürlü ellerin bir don için acımasız savaşlara tutuştuğu Çarşamba Pazarı, söz konusu sokakta oturan ve "Zaten süpırmarkıt'dan elmamızı, avokadomuzu, kılementın mandalinamızı, üstelik de seçerek alıalıveriyoruz, üstelik ambulans ya da itfaiye giremiyor sokaklara" diyen-ki o noktada haklılar-insanların şikayeti ile yerinden yurdundan edilerek Küçük Emrah misali öksüz bırakılmış idi. (hıçkkk!)



Zavallı Küçük Emrah Bostancı Çarşamba Pazarı için yeni yer arayışında olan belediye sonunda pazarı Bostancı Gösteri Merkezi'nin ilerisine, üzeri kapatılan Çamaşırcı Deresi'nin -ki kendisi bir Bostancı klasiğidir- yakınlarında bir alana alma kararı vermiş. (yani pazar, tünel'e yakın sokaklarda oturanlara yaklaşacakmış.)


Bu karar üzerine şimdi de Üst Bostancı sakinleri belediyeye şikayet yağdırmaya başlamış, "Alt Bostancılılar pazar yüzünden ayaklandı, sıra bizde mi?" demektelermiş. Yani yakın zamanda Kadıköy Belediye Başkanı o meşhum dizideki "Selaaaamiiiiiii!!!" diye bir ses duyarsa şaşırmasın.


Herşeyibilenkomşukadın Haber Ajansı'ndan aldığımız bilgiye göre, Pazarcılar Ankara'ya yürümüş protesto için.


Bu hafta da Bostancı Çarşamba Pazarı kurulmadı dolayısıyla.


Onu bunu bilmem de sayın okuyucular, Bostancı Çarşamba Pazarı'nda çıkan hatun kavgalarını artık göremeyecek olmak beni derin üzüntülere garkediyor. Kimse kızmasın ama bu bir Bostancı klasiği idi, tarihe karıştı.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons