16 Nisan 2010 Cuma

Yeni Sinema Hareketi İftiharla Sunar



Yeni Sinema Hareketi'nin Sinema Günleri için tasarladığı afiş ve karpostalları pek beğendim.


İstanbul Film Festivali bitiyor diye üzülmeyelim. İstanbul'un orta yeri hala sinema, bir festival biter, Sinema Günleri başlar, Sinema Günleri biter, açıkhava sineması mevsimi gelir. Dahası, üç-beş naçizane İstanbullu (bu biz oluyoruz) bir masanın etrafında toplanır, çok yakın zamanda kotaracakları çılgın bir şehir-sinema projesini konuşur, detaylandırmaya çalışır.



Yeni Sinema Hareketi diye bir oluşum var. Serkan Acar, Özcan Alper, Belma Baş, Mahmut Fazıl Coşkun, Serkan Çakarer, Sevilay Demirci, Murat Düzgünoğlu, Özgür Doğan, Mehmet Eryılmaz, Orhan Eskiköy, Reha Erdem, Pelin Esmer, Tolga Esmer, Selim Evci, Aslı Filiz, Nida Karabol, Seyhan Kaya, Sırrı Süreyya Önder, Nadir Öperli, Belmin Söylemez, Seyfi Teoman, Tarık Tufan, Yeşim Ustaoğlu, Emre Yeksan ve Derviş Zaim gibi sinema emekçileri bir araya gelip kurmuşlar. Amaç, evrensel değerlerle uyumlu bir sinema kültürünün Türkiye’de yerleşmesine ve gelişmesine katkıda bulunmak. Hareketin bir diğer amacı biz seyircileri ilgilendiriyor: Daha fazla film izleyerek daha fazla filmin özgür ve eşitlikçi bir ortamda üretilmesine katkıda bulunmak. Bunu kendileri yazmamışlar ama ben ekliyorum: Bu harekete vereceğimiz destekle belki salon bulamayan ve seyircisine ulaşamayan filmleri izleme fırsatı bulabiliriz, hatta salon sorununun çözümünde inisiyatif alabiliriz.


Yeni Sinema Hareketi'nin ilk icraatı, Ortaköy'deki Feriye Sineması'nda iki hafta sürecek Sinema Günleri etkinliği. Türk Sineması'nın son dönemde üretilen en güzel örneklerini izleyebileceğimiz Sinema Günleri, 23 Nisan'da başlayacak, 9 Mayıs'a kadar devam edecek. Gösterilecek filmler arasında, festivallerde çeşitli ödüller kazanan 11′e 10 Kala, Hayat Var, İki Dil Bir Bavul, Nokta, Pandora’nın Kutusu, Sonbahar, Süt, Uzak İhtimal, Bornova Bornova ve Üç Maymun gibi filmler yer alıyor. Etkinlik programına şu adresten ulaşabilirsiniz.


Eğer siz de bizim gibi filmlerin "iftiharla sunulduğu", sunulana kadar canla başla didinildiği o eski günleri özlemle anıyor ama Türkiye Sineması'nın yeni bir harekete gereksinimi de olduğunu düşünüyorsanız, Yeni Sinema Hareketi'ni izlemenizde fayda var.

1 yorum:

Ozan Ezgi Berberoğlu dedi ki...

Afişler ve haber çok iyi de şu alttaki kutucuklara hastayım. Etkileyici, ilginççç, süparrrr... Hiç böğ nefret ettim kaka yok!

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons