16 Nisan 2010 Cuma

17 Nisan Cumartesi: Eyyafyallayöküll Buzulu Altındaki Yanardağ

İzlanda'nın güneyindeki "Eyyafyallayöküll" (isme gel) buzulu altındaki yanardağ, 190 yıl sonra yeniden harekete geçince, tüm Avrupa kıtası durumdan etkilendi. Uçaklar kalkmaz oldu, doğa ananın zamanı gelince bizden alacağı intikama dair senaryolar ortaya saçıldı, toz bulutunun yerküreye inmesi halinde başımıza neler gelebileceği tekrar tekrar anlatıldı, Mehmet Ali Birand dünkü haber bülteninde kendine has tarzı ile (!) "Meteolojiyi dikkatle takip etmemiz" önerisinde bulundu vesaire.




Bu zamana dek o tozlu kriz yönetimi kitaplarında gördüğümüz bir doğa olayının tüm hayatı nasıl etkileyebileceği hususunun canlı tanığıyız artık. Gökyüzünde uçaklar uçamayadursun, yer üstünde de durum iç açıcı değil. Yani müzik deyince yerli gruplara pas vermeyen, ille de ecnebi müzisyen dinlerim diyenler için değil. Çünkü tüm Avrupa kıtasının hava sahalarının kapatılmış olması, yaban ellerden sınırlarımıza giren insan sayısında ciddi azalma yarattı. Bu da İstanbul sahnesi'nin ev sahiplerine yaradı.


Babylon'daki Shantel'in DJ seti hem uçakların kalkmayışı, hem de vize konusunda sorunlar yaşanması nedeniyle iptal oldu. Shantel'in yerine bir başka Babylon klasiği olan Naim Dilmener ve Sarp Dakni ile eski 45'likler gecesiyle eskiler yadedilecek. Ghetto'nun programında zaten Reagge müziğini bizim illerde başarıyla icra eden Sattas var. Indigo ise, bu nefis Cumartesi gecesini SOAKED'ın Ventilation Label ile Nisan ayın sonunda I-tunes üzerinden tüm dünyada release edilecek INTO THE LIGHT” adlı EP lansmanı ile geçirecek. Yetmez, daha daha diyenler için

Sofa Otel'de Mariachi'nin Art Niyetli Partiler'inin ilkiyle müşerref olacağımızı ve Frida'nın son tablosundan ilham alınarak 'Yaşasın hayat' sözüyle başlayacak partide 80'ler ve 90'lardan disko ve latin parçalarına kulak verebileceğimizi ekleyelim. Parti 21:30'da başlıyor.


Henüz "Eyyafyallayöküll" (bu nasıl telafuz edilir gerçekten bilmiyorum, ama şöyle bir video hazırlamışlar bizim gibi cahiller için) buzulu altındaki yanardağ toz bulutlarını yerküreye saçmadığına göre, gündüz güzelleri için de bir öneri daha: Cızırtılı plak nağmelerinden hoşlananlara Babylon'da 12:00-18:00 arası Plak Pazarı düzenleniyor.


Not evet:


Sattas konserine Alternatif-İstanbul'un davetlisi olarak giden okuyuculara bir rica: Nasıl geçtiği ile ilgili 3-5 satır karamanız halinde seve seve yayınlarız.



0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons