2 Nisan 2010 Cuma

2 Nisan Cuma: Bahar Gelir, Hoş Gelir



Bugünlerde bir cinnet/cinayet romanı yazacak olsam, sanırım şöyle başlardı: "Gün yine sabah ışıklarını takriben üst kattan gelen ritmik balyoz ve çekiç gürütüleriyle başladı. Her şeyin şimdilik sakin göründüğü yatak odasındaki yatağında zaten sabaha karşı ancak uyumuş olan kahramanımız gözünü aniden açtı ve tavana uzun uzun baktı. Beynine beynine vuran balyoz sesleri arasında kimbilir, aklından neler geçmekteydi..."



Mahalle uzunca bir süredir Maslak Sanayi'den hallice bir işleklikte. Sabah gün ışığıyla üç inşaat ve üst kat komşunun tadilatıyla uyanıyorum. Bu kadar gürültü içinde güne başlamak da haliyle 1-0 yenik başlatıyor insanı. Günün geri kalanını öyle tamamlamalıyım ki diyorum, her şeye rağmen diyebileyim. Bazen olmuyor, bazen başarıyorum.


Bir bardak zencefil çayı, günü iyi kılmaya yardımcı olacak bir müzik -ki son zamanlarda en fazla Barbara Streisand ile iyi geçiniyoruz- , iyi bir kahvaltı, oh sanki bahar artık derken... Üzerime yağan onca bilgiden işe yarayanını ayıklama safhası. İyisini görme, yaramayanını gömme safhası. Merhaba, ben bir infomanyağım.

Ha, evet bugün İstanbul'da ne var acaba? Babylon'da "bir Chris Cornell projesi" IAMX, Bronx Pi'de Cinematics, Ghetto'da King Britt's Sun-Ra Tribute, Balans Jolly Joker'de Teoman, Hayal Bistro'da Reagge'nin Türkiye şubesi Sattas Cuma'yı Cumartesi'ye müzikle bağlayacaklara seçenek. Haftasonuna daha sakin bir başlangıç isteyenler için Hasköy'deki Eski Şapka Fabrikası'nda Design Spirit İstanbul açılışını yapmakta. İstanbul'un sokaklarında 15 gün boyunca film peşinde koşacaklar için sondan bir önceki gün, bugün. DotMars'ta yeni oyununu açıkladı: Punk Ruck, biletler gün itibariyle satışta. İlle de sinema diyenlere, The Imaginarium of Doctor Parnassus ve Min Dit vizyona girecekler içinde bana göre en dikkate değer olanlar.


Günün davetiyesi: 5 Kişiye Ghetto'da King Britt's Sun-Ra Tribute davetiyesi. İletiler ezgi@alternatif-istanbul.net'e. Bugün saat 16:00'ya dek.



0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons