12 Nisan 2010 Pazartesi

"Emek Sineması'nı Yaşatalım" Toplantısı

Emek Sineması'nın penceresine "Yıktırmıyoruz" afişi asılıyor. Bir A4 kağıdına "Sinema Aşk'tır, Emeğine Sahip Çık" yazılıp demir parmaklıkların arasına bırakılıyor. Yeşilçam Sokağı'na asılan beyaz perde üzerinde gecekondularını yıkmak isteyenlere karşı direnen yoksul mahallenin güzel insanlarını anlatan "Sultan" filmi gösteriliyor. Sanır mısınız ki, bütün bu emekler, bütün bu çabalar boşuna? Hepsi bir umudun ürünü aslında, Emek Sineması'nı hayallerden koparmamak, kişiliksiz bir alışveriş merkezine dönüştürülmesine engel olmak, o güzelim salonda benzer duyguları paylaşan bine yakın kişiyle film izlemeye devam etmek umudu bu. İstanbul'u gerçekten ve yürekten sevenler toplanıyor, şehrin ortak hafızasını silmek isteyenlere direniyor. İstanbul'u dikkatle izleyin, burada güzel şeyler oluyor.




İKSV, "Emek'lerini Yıktırmak İstemeyenler" ile aynı duyguyu paylaşarak, İstanbul Film Festivali'nin artık simgesi haline gelmiş Emek Sineması için 14 Nisan Çarşamba günü bir toplantı düzenliyor. Emek Sineması'nın kaderini elinde tutan kurum ve kuruluşlar, sinema yazarları, İstanbul Film Festivali'nin Türkiye'den ve diğer ülkelerden konukları toplantıya davet edilmiş. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu, İstanbul Büyüksehir Belediye Başkanlığı , Beyoglu Belediyesi Başkanlığı, Turkmall ve Kamer İnşaat ve Mimarlar Odası da konunun birincil muhatapları olarak toplantıya katılmaları için çağrıda bulunulan merciler arasında. Eğer davete icabet edip kamu vicdanı ile bir araya gelirlerse ve akıllardaki sorulara dolambaçsız cevaplar verebilirlerse Emek Sineması'nın akıbeti hakkındaki endişelerimiz biraz olsun giderilecek ya da tam tersine korkularımız artacak.


Söz konusu toplantı İKSV Salon'da gerçekleşecek ve saat 10:00'da başlayacak. Emek Sineması'na değer veren ve zamanı olan herkesin orada olması dileğimiz.


Ekleme: Emek Sineması için bir de online imza kampanyası yürütülüyor. Burayı tıklayarak destek verebilirsiniz.





0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons