15 Nisan 2010 Perşembe

Ben Üsküdar'a Gider İken, İstanbul'u Aldı Bir Bahar Havası

Topik@Hamov FeriköyOrtala

Dün pek acayip, pek hızlı gelişmeler yaşandı. Anne Sultan'ın 50. yaşı Feriköy'deki Hamov'da yenilen nefis yemek eşliğinde kutlanır gibi yapıldı. Masada pasta yerine, İstanbul'da bulabileceğiniz en iyi topik vardı. Bakla içiyle pişirilmiş nefis enginarın tadına bakıldı, ezogelin çorbası nefis, zeytinyağlı sarmanın yaprağı sert bulundu. Üç kişi yenildi, içildi, makul mu makul bir hesap ödenip kalkıldı.


Sonrası daha da hızlı gelişti: Bir motora atlanıp Üsküdar'a gidildi. Epi topu iki saat içinde gönüle göre aydınlık ve yeşilliğe bakan bir ev bulundu. On yıllık Bostancılılık az biraz buruklukla nihayete ererken, Üsküdar ne sorarsanız sorun herşeyin cevabını bilen insanlarıyla yeni komşularını beklemekteydi.


Bir+Bir Nisan


Bütün bu olan bitenin şerefine akşam 2 kadeh yeşil üzüm rakısı kalktı. Barcelona-Deportivo maçına bakıldı. Kitaplar derlenip toparlanmaya başladı.


Tüm bunlar olurken İstanbul'da hayat duracak değildi ya, aktı gitti tabi. Bir + Bir Nisan sayısı alındı. Ajandaya 16 Nisan: Reset Magazin'in 2. yılı, 55. sayısı İndigo'da Bon Mod ile kutlanıyor yazıldı. Altına, 17 Nisan: Sattas Ghetto'da notu düşüldü. Cinebonus'ta Opera sayfasındaki sorular takip edildi, cevaplar ilgilisine gönderildi. Blog Ödülleri'ndeki bloglar incelendi, dişe göre olanlar sık kullanılanlara eklendi. Alternatif-İstanbul'a oy verenler merak edildi, kim bu sessiz ziyaretçiler acaba denildi. Güzel e-postalar alındı, yürekledirici sözler duyuldu. Hani sahil kasabalarında geçen Türk filmlerinde çalan flütlü müzik merak edildi, haftaya bir rakı sofrası sözü alındı, Kadıköy'de Penguen Kitapevi bir kez daha candan sevildi. Haftasonu İstanbul Film Festivali için Burcu'ya söz verildi, film programına yeniden bakıldı. Efes One Love Festival'in kombine biletlerinin kısa bir süreliğine tam 45, öğrenci 30 liradan satılacağı öğrenildi. Chillout Festival'in programına bakıldı; Caravan Place, Bonobo, Tungg, Club Des Belugas, Lucky Elephant ve Palov & Mishkin gibi grupların sahne alacağı zengin bir programla karşılaşıldı.



Bahardan mıdır nedir, şu karşı inşaatın bitmek tükenmek bilmez gürültüsü dahi sinirimi bozamıyor ama yine de bu çekilmez oldukları gerçeğini değiştirmiyor!


Notmuş bu da:


Yukarıda saydıklarıma "ben de gitsem keşke" diyorsanız şu yazı ilginizi çekebilir.


Hamov'un Perşembe Menüsü şöyleymiş; Domates Çorbası, Hamsili Pilav, Tavuklu Lazanya, Zeytinyağlı Bakla, İç Pilav, Yalancı Baklava.



0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons