23 Şubat 2010 Salı

Küba'dan yepyeni ve benzersiz bir ses: Mayra Andrade - "Stória, Stória..." Albümü Müzik Marketlerde!



Küba’dan yepyeni ve benzersiz bir ses; MAYRA ANDRADE ile Küba’ya ve Brezilya’ya uzanan müzikal bir yolculuk!

2006 yılında yayınladığı “Navega” isimli albümüyle dikkatleri üzerine çeken Cape Verde’li sanatçının 4 yıl aradan sonra yayınladığı “Storia storia” CD’si Atlantik Okyanusu’nu aşarak Türkiye’de de yayınlanıyor!


Mayra Andrade 1985 yılında Küba’da dünyaya geldi. İlk yıllarını Cape Verde’de geçiren sanatçı 90’lı yıllarda başta Senegal, Angola ve Almanya olmak üzere çeşitli ülkelerde yaşadı. 6 yaşından itibaren Fransızca konuşabilen sanatçı, 2000’li yıllarda farklı kültürlerin buluştuğu kozmopolit şehir Paris’e taşındı. Bu şehir Mayra’nın hayatında hem müzikal hem de kişisel anlamda çok büyük anlam ifade etmeye başladı.


Gitarla kendi bestelerini ve şarkı sözlerini yazan sanatçı ilk albümünün ardından verdiği konserlerle hayran kitlesini genişletti. Konserlerini tamamlamasıyla birlikte, 2008 yılının sonbaharında yeni albümü üzerine çalışmaya başlayan Mayra, onu çok iyi tanıyan müzisyen dostları ile kayıtlarını tamamladı.


Geleceğin Cesaria Evora ’sı olarak lanse edilen Andrade, “Storia storia” albümünde günlük yaşam, hayat ve aşk üzerine hikâyeler anlatıyor. Sosyopolitik mesajlarla dolu “Juana”’da Cape Verde’li kadınların yaşadığı zorluklara, Berlin Duvarı’nın yıkılışına ve sıradan insanların geleceklerinin belirsizliğine değinirken, “Konsiensa”’da ise hayatta yerinde sayan bir insan olmamak için kendine yalvarıyor. Albümle aynı ismi taşıyan “Storia Storia”da Mayra’ya Brezilyalı bir çocuk korosu eşlik ediyor ve tüm renklerin bir arada yaşadığı çok kültürlü bir dünyada yaşadıkları için Tanrı’ya şükrediyorlar. “Seu” üç yıldır sanatçının kafasında dolanan çok güzel bir melodiden ortaya çıkıyor!

Birbirinden güzel duyulan enstrümanların ve Mayra’nın benzersiz sesi eşliğinde Küba’ya oradan Brezilya’ya doğru esen bu rüzgâra kulak verin, pişman olmayacaksınız!



*Basın Bülteni

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons