15 Şubat 2010 Pazartesi

İstanbul'a Fransız Öpücüğü


Edith Piaf kadar içli, Jacques Brel kadar yürek acıtıcı, Serge Gainsbourg kadar iç gıcıklayıcı değiller belki ama müziğin her türünde gitgide artan güzellikte işler çıkaran yeni bir nesil var Fransa'da. Aklıma ve müzikçalarıma bir çırpıda gelenler; Kid Loco,
Zazie, Arnaud Fleurent-Didier ve Juliette Noureddin.

Ben gibi Fransız müziği deyince aklına yalnızca yukarıdaki isimler gelen müzik dinleyicisi için yararlı olabilecek bir etkinlik var bu haftanın takviminde: “Les Frenchies En Live”. Fransa’da kullanılmış veya atık kumaş ve kıyafetleri değerlendirerek yeni giysiler yaratan ve Fransız şarkıcı ve gruplarına koleksiyonlarını giydiren D.D. Creations markasının hayata geçirdiği “Les Frenchies En Live” projesinin kağıt üzerindeki amacı, Türk-Fransız kültürel değişimine katkıda bulunmak ve kamuoyu oluşumuna katkı sağlamak. İşin müzikseverleri ilgilendiren yanıysa, slam, elektronik, rock ve pop’a kadar farklı müzik tarzlarında üretim yapan Fransız müzisyenlerin canlı performanslarını dinleyebilmek.

Hem Fransız yeni nesil müzisyenlerle tanış olmak, hem de İstanbul'un 9/8'lik ritmi ile nasıl bir ritim tutturacaklarına tanık olmak için kenara yazmanız gereken ilk tarih, 17 Şubat. Slam geleneğini sürdüren Luciole'ün ardından İstanbul'da izleyebileceğimiz ikinci isim ise, 19 Mart'ta İstanbul'da olacak olan Arnaud Fleurent-Didier. Elliott Smith, Neil Young, Dinosaur Jr, Sonic Youth ve Nirvana'dan esinlenmiş bir müzikle haşır neşir olmak isteyenler ise, 16 Nisan'da Lula Fortune'ı beklemeliler.


Bütün bu konserler için gitmeniz gereken mekan; Alt. Nam-ı diğer Tomtom Sokak'taki Indigo.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons