26 Şubat 2010 Cuma

Bugünün Caz Ruhu Nublu'da, Nublu Mart Ayında Babylon'da


Cüce ay Şubat, adına yakışır hızlılıkta 48 saat sonra aramızdan bir sene sonra yeniden görüşmek üzere ayrılacak ve yerini yarı kış, yarı bahar Mart'a bırakacak. Boşuna demiyor halk türküleri "zemheriden ötesi bahar" diye, koskoca kışı yedik, bitirdik farkında mısınız?



Her yeni ayı içimizde kıpırtılarla karşılıyoruz. Yaşama dair umutlarımız kanımızı kaynatırken, gelecek günlerde neler yaşayacağımızın bilinmezliği yarı heyecan, yarı tedirginlik duygusunu salıyor içimize. Yine de yeni olan herşeye dair bitmek tükenmek bilmeyen merakımız bizi zinde tutuyor, umudumuzu taze tutuyor. Biz, gelen yeni ay ile yaşama dair beklentilerimizi gözden geçirirken, İstanbul da yeni bir festivali karşılamaya hazırlanıyor: Nublu Caz Festivali.


Nublu Caz Festivali, New York'lu caz severlerin mabedi Nublu'da caz efsaneleriyle genç müzisyenleri ile bir araya getiren ilk festivalin ardından İstanbul'da da dinleyicisiyle buluşuyor. Program zengin: İstanbul'u ikinci evi belleyen (iyi ki!), konser öncesi sohbetleriyle kalp çalan ve trompetinde şeytan tüyü taşıyan Erik Truffaz'dan gecenin ev sahipliğini yapan ve Linda'nın hayranı olduğu İlhan Erşahin'e, soyadından anlayacağınız üzere Bobby McFerrin’in yetenekli mahdumu Taylor McFerrin'den 70‘lerin efsane trompetçisi Eddie Herderson’a, cazın yenilikçi ve enerjik yüzünün yeni nesil temsilcisi Rubin Steiner’den, 2008 Mercury adayı Portico Quartet’e; Bora Uzer'den iyi müzik dinleyicilerini en fazla heyecanlandıran 123'e kadar birbirinden güzel müzisyen "Music of Now / Bugünün Müziği" mottosu altında Babylon sahnesinde yerini alıyor.


"Kaçıracağınız her konser, pişmanlık sebebiniz olur" demişler, yalan da değil. Eğer ki iyi müziğe niyetiniz varsa, aşağıdaki konserlerin birinde "Alternatif-İstanbul" diye ses verin, biz sizi duyarız.


02.03.2010 - Taylor McFerrin Istanbul Premier with BORA UZER & Friends


03.03.2010 - 123


05.03.2010 - İlhan Erşahin's İst. Ses's feat. Eddie Henderson


06.03.2010 - I Led 3 Lives feat. Rubin Steiner


11.03.2010 - Erik Truffaz & Sly Johnson feat. Philippe Garcia


Biz bunları seçtik, ama siz kombine bilet alarak Babylon'un kapısında yatabilir, diğer müzisyenleri de dineyebilirsiniz. Biletler halihazırda Biletix ve Babylon Gişe'den alınabilir. Festivalin nabzını Facebook'taki sayfasından tutabilir, eliniz değmişken konsere ısınma maiyetinde performans videolarını izleyebilirsiniz.


Bugünün cazını şekillendiren müzisyenlerle başlayacak bir ay ne denli kötü olabilir ki? Hadi gel artık Mart! Yanında güzel umutları, Tim Burton'ın Alice In Wonderland'ini ve Jane Champion'un Bright Star'ını getir. Alkazar Sineması'nın kapanacağı haberlerinin 1 Mart şakası olduğunu söyle, bizi yenile, yüzümüzü güldür.



0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons