5 Şubat 2011 Cumartesi

Elif Çağlar'ın İlgiyi Hakeden Debüsü: M-U-S-I-C


Bugünlerde CD çalarda en sık dönen iki şarkı Everybody is An Artist In New York ve Circus Love. İki şarkı da caz sanatçısı Elif Çağlar'ın geçtiğimiz senenin son gününde çıkan albümü M-u-s-i-c'te yer alıyor. Elif Çağlar, iyi müziğin peşinden koşanların Bağdat Avenue, Curly Trio ve Cogito adlı grupların vokalisti olarak tanıdıkları ve İstanbul'un jazz sahnesinde bir şekilde yollarının kesiştiği bir müzisyen. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde kompozisyon okuduktan ve Randy Esen, Nükhet Ruacan, Ali Perret, Can Kozlu, Aydın Esen, Neşet Ruacan, İmer Demirer, Selen Gülün gibi Türkiye'nin en iyi caz müzisyenlerinin öğrencisi olduktan sonra, New York the Aaron Copland School of Music’te caz performansı alanında master yapıyor. Eğitimi sırasında, cazın önemli kadın vokallerinden biri olan Sheila Jordan ile birlikte çalışıyor.


M-u-s-i-c, uzun yıllar boyunca pek çok farklı projede yer alan Elif Çağlar'ın debüsü. Türk caz müzisyenlerin birbirinden güzel albümlerinin ardarda sıralandığı 2010 yılının son gününde gelmesi, hem bereketli bir yıla güzel bir nokta, hem de yeni yıla umutlu bir başlangıç olmuş. Gerçekten de, albümü dinlemeye başladığınızdan itibaren Türk cazının yeni nesil solistlerinin çıtayı bir üst noktaya taşıyacaklarına dair umudunuz artıyor. M-u-s-i-c, Elif Çağlar'ın 10 yıl boyunca dünya caz sahnesinde yuttuğu tozun damıtılmış hali gibi. Yalnızca klasik caz standartlarına bağlı kalmayan, latin cazdan soul müziğe ince ince selamlarını gönderen albümün bana göre en dikkat çekici tarafı şarkıların sözlerindeki güzel dokundurmalar ve incelikli ironi. Örneğin; Everybody is An Artist In New York parçasında "Everybody sings, everybody writes / Everybody acts, everybody shines / Everybody takes pictures in the parks" sözlerini duyunca "Eh, İstanbul'da ve hatta dünyanın başka yerlerinde de farklı değil" diye düşünmekten kendinizi alamıyor ve gülümsüyorsunuz. Everybody's Error, Circus Love, Universal Love ve Home da hem melodileriyle, hem de sözleriyle albümün akılda kalan diğer parçaları. Albüme ismini veren şarkı M-u-s-i-c olsa da, üzerinde yoğunlaşılacak ve diğer parçaları unutturacak bir etkisi yok; aslında albümün tamamı birbirinden güzel şarkılardan oluştuğundan güzel bir bütünlük sağlanabilmiş.


Elif Çağlar'ın NU-DC etiketli albümünün bir cazsever olarak beni çok heyecanlandırdığını söylemeliyim. Bu albümün radyolarda sıkça çalınmasını, canlı performanslarla insanlara ulaşmasını ve genç bir caz müzisyeninin iyi kotarılmış debüsü olarak hakettiği değeri bulmasını umut ediyorum. 16 Şubat'ta Ghetto'da gerçekleştirilecek albüm lansmanı, belki de bütün bunlar için güzel bir başlangıç olur.


Dinleme Noktası


Elif Çağlar - Home




Website


Blog


Myspace


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons