28 Şubat 2011 Pazartesi

Body Worlds Hakkında Olgular ve Rakamlar + Altıncı Davetiye İçin Soru

  • Yüzde yaklaşık 60 kas vardır. Gülümsemek kaş çatmaktan daha kolaydır. Gülümsemek için 20, kaş çatmak için ise 40'tan fazla kas gerekir.
  • Bedendeki en uzun kas, kalçanın dışından başlayıp, dizin içine kadar inen terzi kasıdır. Kalçayı dışa doğru döndürür ve dizi büker.
  • Bedendeki en küçük kas kulağın derinlerinde bulunan stapedius‟tur. Yalnızca 5 mm uzunluğunda ve pamuk iplikten incedir. İşitmede rol alır.
  • Bedendeki en büyük kas, kabaette bulunan gluteus maximus‟tur (büyük kabaet kası). Yürümek, koşmak ve merdiven çıkmak için bacağı geriye doğru kuvvetlice çeker.


Bu da Bizden Olsun


Body Worlds sergisini henüz gezmemiş okuyucularımıza müjde! Alternatif-İstanbul'u önümüzdeki 2 hafta boyunca takip eden ve her pazartesi günü yayınlayacağımız sorulara doğru cevap veren 2 okuyucumuz daha Body World davetiyesi kazanacak! Her hafta, bir şans demek!


İşte altıncı davetiye için sorumuz: BODY WORLDS hangi ülkelerde sergilenmiştir?


Sergiyle ilgili detaylı bilgileri ve sorunun doğru cevabı için ipucunu www.bodyworlds-istanbul.com adresinden öğrenebilirsiniz.


Davetiye kazanmak için sağ menüde yer alan 'izle' butonu ile Alternatif-İstanbul'u takibe almanız ve doğru yanıtı 01 Mart Salı günü saat 14:00'e kadar ezgi@alternatif-istanbul.net adresine göndermeniz yeterli. Katılan okuyucularımız arasından random.org aracılığı ile belirleyeceğimiz şanslı kişi tek kişilik davetiyesi ile bu özel sergiyi ziyaret etme fırsatı bulacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons