1 Mart 2011 Salı

Akbank 7. Kısa Film Festivali 7 Mart'ta Başlıyor


Kısa filmler Türkiye'de çok zor koşullarda üretiliyor. Dijital teknolojiyle birlikte prodüksiyon aşamasındaki pek çok sorun büyük ölçüde çözülse de, maddi olanaksızlıklar ve kısa filmin değerinin tam olarak anlaşılamaması gibi nedenlerle kısa film çeken bir avuç yönetmen üretim, dağıtım ve tanıtım süreçlerinde pek çok engellerle karşılaşıyor. Bu engellerin en önemlilerinden biri, sınırlı bir izleyici kitlesine hitap ediyor olmaları. Ticari sinemalarda varlık alanı bulamayan kısa filmler için festivaller seyirciye ulaşmada en büyük araçlardan biri.


Türkiye'deki kısa film festivalleri arasında hatırı sayılır bir yeri olan Akbank Kısa Film Festivali, kısa filmler, atölye çalışmaları ve söyleşilerle dolu bir programla 7 Mart'ta başlıyor. Festival programında 430 filmin arasından oluşturulan yarışma ve yarışma dışı bölümlerin yanı sıra; "Uluslararası Bölüm"de Almanya, İsrail, Yunanistan, Avustralya, İngiltere, Finlandiya, İran, ABD, Kanada, Brezilya, Singapur, İsveç ve İspanya’dan gelen bol ödüllü kısa filmler yer alıyor.

Canlandırma Kısalar” bölümünde, festival komitesinin davet ettiği ve önemli ödüllere sahip; Finlandiya, Türkiye, Polonya, İspanya, Srilanka, İsveç, Almanya, Japonya ve Litvanya' dan 16 canlandırma kısa film örneği yer alıyor.


Festivalin “Deneyimler” bölümü, kısa film alanında yapımcılık, yönetmenlik, senaristlik ve oyunculuk yapmış çok yönlü ve yetenekli bir ismi Karine Blanc’ı konuk ediyor. Paris'te yaşayan sanatçının Festival kapsamında üç kısa filmi gösterilirken, ayrıca sanatçının deneyimlerini aktaracağı bir de söyleşi gerçekleştirilecek.


Sinemaseverler, Festival’in “Belgesel Sinema” bölümünde ise, çektiği filmlerle önemli başarılara imza atmış Pelin Esmer’in “Oyun” ve “Koleksiyoncu” isimli belgesellerini izleme imkanı bulacak. Ayrıca Pelin Esmer, belgesel serüvenini Akbank Sanat’ta gerçekleştirilecek bir söyleşiyle kısa filmcilere aktaracak.


Festivalin “Kısadan Uzuna” bölümü ise; Seyfi Teoman'a ayrıldı. Kısa filmle başlayan ve uzun metraj filmlerle sinema serüvenlerine devam eden genç ve başarılı yönetmenin “Apartman” adlı kısa filminin yanı sıra, ilk uzun metraj filmi “Tatil Kitabı” da Akbank 7. Kısa Film Festivali kapsamında seyircilerle buluşacak. Ayrıca “Kısadan Uzuna” başlıklı söyleşide Seyfi Teoman sinema serüvenini kısa filmcilerle paylaşacak.


“Özel Gösterim” bölümünde ise Murat Şeker imzalı "Türk Gibi Başla Alman Gibi Bitir" ve Serkan Yıldırım'ın yönetmenliğini yaptığı "Ellerdeki Zaman" filmleri izleyicilerle paylaşılacak.



21 ülkeden 92 film, söyleşiler ve atölye çalışmalarının yer alacağı Akbank 7. Kısa Film Festivali’nin 10 gün boyunca herkese kapısı açık olacak ve tüm etkinlikler ücretsiz olarak Akbank Sanat'ta izlenebilecek. Ayrıca Festival boyunca bütün filmler Akbank Sanat’ın kafesinde eş zamanlı olarak gösterilecek.


Akbank 7. Kısa Film Festivali hakkında daha detaylı bilgi almak için www.akbankkisafilm.com ve www.akbanksanat.com adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons