21 Eylül 2010 Salı

Filmekimi 2010 Seçkisi + Duvarların Dili




'Nikahta Esaret Var', 'Eren Beyaz Don Giyer', ' Sen Yoksun Nem Var', 'Have sex tonight', 'Falan Filan, İnter Milan', 'Korsika'ya Özgürlük', 'İnsan Neyle Ölür?' ve nicesi. Hani derler ya, duvarların dili olsa da konuşsa diye? Evet, duvarların dili var ve konuşuyorlar. Gökşen, alıyor eline kamerasını, yurt dahilinde ve haricinde karşılaştığı geveze duvarların fotoğraflarını çekiyor ve blogunda paylaşıyor. Ortaya siz deyin nefis bir görsel arşiv, ben diyeyim gülümseten bir popüler kültür yaratımı çıkıyor. Bir sonraki satırlarda Filmekimi seçkimizi okumadan önce Live It Up In Turkey'e gidip bir bakın, ama sonra bize geri dönün derim.

Malumunuz, Filmekimi programı dün akşam saatlerinde açıklandı. Geleneksel olarak, bilen bilir, bu bir Alternatif-İstanbul geleneğidir, izlemek istediğim filmlerden bir seçki yaptım. Emek Sineması'nda ardı ardına iki film izleyip Atlas Sineması'nda cila çektiğimiz günleri mumla arıyor olsam da, 8 Ekim'de başlayacak olan Filmekimi'ni merakla bekmeden edemiyorum.



- Amcam Önceki Hayatlarını Hatırlıyor / Lung Boonmee Raluek Chat / Apichatpong Weerasethakul

- Tehlikeli Yol / Route Irish / Ken Loach

- Başka Bir Yerde / Somewhere / Sofia Coppola

- Devrim / Revolutcion / Gael Garcia Bernal, Mariana Chenillo, Fernando Eimbcke, Amat Escalante, Diego Luna, Gerardo Naranjo, Rodrigo Garcia, Rodrigo Plá, Carlos Reygadas, Patricia Riggen

- Turne / Tournée / Mathieu Amalric

- Gümmm / Kaboom / Greg Arakki

- İnsanlar ve Tanrılar / Des Hommes et Des Dieux / Xavier Beauvois

- Sosyalizm / Film Socialisme / Jean-Luc Godard

- Şeytanı Gördüm / Akmareul Boatida / Kim Ji-Woon

- Aslı Gibidir / Certified Copy / Abbas Kiarostami

- Montpensier Prensesi / La Princesse de Montpensier / Bertrand Tavernier


Filmekimi ile ilgili bilet, seans ve öğrenmek istediğiniz her şeye bu adresten ulaşabiliyorsunuz.


Dip Sos. Belki duydunuz, belki şimdi duyacaksınız. Dün akşam Tophane'deki bir kaç galeriye saldırı oldu. Ana akım medya ne yazık ki haberi aktarmada yetersiz kaldığı gibi, eksik ve yanlış bilgi verdi. Kulak vermek gereken mecra, her şeyi detaylarına kadar yazabilen alternatif medya ve bloglar belli ki. Bu linkte olayı bizzat yaşamış bir kişinin görüşleri yayınlanmış. Blogların kıymetini bilmek gerek diye boşuna demiyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons