7 Eylül 2010 Salı

Eylül'den Yana Umudumuz Ortada

S6300706


Evet, eylül geldi ve ilk haftasıyla birlikte şehir kendine geldi. Yazlıkçılar ve tatilciler sökün etti, trafik arttı, hin mi hin İstanbul rüzgarı daha fazla etek uçurur oldu, U2 konseri başladı ve bitti, Sabancı Müzesi 'Efsane İstanbul' sergisini yoğun istek üzerine 26'sına uzattı, 6:45 yayınları Uçan Spagetti Canavarı'nın Kutsal Kitabı'nı bastı, referandum'a 5 gün kaldı, Pera Müzesi'nde Japonya Medya Sanatlari Festivali başladı, programında Mazayuki, Mamoru ve Miyazaki görülüp sevinildi, gönül 'The Sky Crawlers'ı yine yeniden izlemek istedi, Yargıcı'da bir zincire takılmış çengelli iğne kolyenin 26 küsüre satılmasına şaşıldı, Şekerci Cafer Erol'daki bayram kalabalığı takdire şayan bulundu, yaklaşan Akbank Caz Festivali için heyecanlanmaya başlandı, Linda'nın yeni hazırladığı nefis desenlere ağız suyu akıtıldı, sırtını kamburlaştırıp kuyruğunu dikmiş kedi desenli nefis deftere şimdiden göz konuldu, defterlerin kesim aşamasında sanatçının bizzat yanında bulunmanın gururu yaşandı, İstanbul'un sürekli arkanın kollanması elzem olan bir şehir olduğuna kanaat getirildi, benim Gazete Sabun'daki yazılarım sürdü, haksızlık edenlerin isimleri cisimleri unutulmamak üzere not defterine kalın harflerle kaydedildi.


Eylül'den daha fazla bir şey beklemek haksızlık. Umutlar Ekim'de. Kenara yazdığım tarihler: 4, 8, 9 Ekim. 4 Ekim: Antony and The Johnsons'ın yeni bebeği Swanlight doğacak. 8 Ekim: Okuduğunuz satırların yazarının sanatını ve sıfatını pek takdir ettiği Chris Botti ile okuduğunuz satırların yazarının bu satırları yazarken dinlediği Hindi Zahra aynı gün, farklı mekanlarda sahnede olacak. Zaman çarpıp bölünecek, İstanbul trafiğinden çıkarılacak, dinginlik durumuyla toplanacak ve Chris Botti 1 saat kadar dinlense, Hindi Zahra sahneye 15 dakika geç çıksa iki konsere de iştirak edilebilir mi, kafa yorulacak. Filmekimi'nin başlayacağı günün de bugün olduğu unutulmayacak. 9 Ekim: Bu sene Babylon'u, Ghetto'yu sallayacağı iddia edilen Salon İKSV'de The Notwist takıntılı yüreklere su serpecek.



Eylül ortasına gelmeden daha, Ekim'e zıpladın dediğinizi duyar gibiyim. Dediğim gibi, Eylül ile aramızı iyi tutmakla birlikte, kafi miktarda umut bağlıyoruz. Gözümüz Ekim'in yollarında, Ekim güzeldir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons