3 Eylül 2010 Cuma

2 milyon İstanbullu Ağacı Köklerinden Söküp Atmayın




Size dediler ki: İki köprü İstanbul'a yetmiyor. Üçüncü köprü yapılınca hem trafik sorununuz kalmayacak. İstanbul'un ulaşım sorunu ortadan kalkacak. İstanbul trafiğinde kamyon-tır göremeyeceksiniz. Köprü Beykoz yakınlarındaki Poyrazköy ve Sarıyer'deki Garipçe arasında yapılacak.


Ama söylemedikleri bir şey var. Neyse ki bunu da Sivil Toplum Kuruluşları tamamlıyor. Mimarlar, mühendisler, şehir planlamacıları, ulaşım uzmanları ve diğer bilim insanları bu köprünün İstanbul'un sorunlarına çözüm olmayacağını söylüyorlar. Diyorlar ki; İstanbul’da kesilen ve kesilecek toplam ağaç sayısı 2,5 milyonun üzerinde. Kesilmeyi bekleyen ağaç sayısı 1,6 milyon. Yok olacak ormanlık alan 16 milyon metrekare. Kuruyacak su havzaları, yok olacak flora da cabası.


2 Milyon İstanbullu Kampanyası, Yeşiller tarafından işte bu yüzden başlatıldı. 'Evet, bir-iki milyon ağaç kesilecek, ama ne var yani, memleketi otobanlarla donatıyoruz, medeniyet getiriyoruz' zihniyetine inat, İstanbul'un önemli merkezlerinde 2 Ekim günü saat 20.00'de İstanbullular bir araya gelecek. Bir saat boyunca mumlar yanacak ve '2 milyon İstanbullu ağacı köklerinden söküp atmayın' denecek.


Kampanya, 2milyonistanbullu.com adresinden, Facebook ve Twitter profillerinden takip edilebilir.


Not: Alternatif-İstanbul olarak, banner yayınlayarak ve kampanyaya ait haberlere içeriğimizde yer vererek 3. Köprü'nün İstanbul'dan alıp götüreceklerine karşı olduğumuzu biz de haykıracağız. Sesimiz duyuluncaya kadar.



0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons