8 Aralık 2009 Salı

Nigel Kennedy ile Jimi Hendrix Deneyimi


Klasik müzik deyince aklınıza büyük ve ışıklı bir konser salonu, yan yana ve ardarda sıralanmış koltuklar, sahnede koyu renk giysileri ile müziklerini icra eden müzisyenler geliyor olabilir. Ne de olsa, insanlığın en başından bu yana aklımıza kodlanan kimi bilgiler var bunlar bizi bazen fazla düşünüp yorulmaktan, bazen de aykırı düşünüp çemberin dışında kalmaktan koruyor.


Kimileri de, bu tür kodların kısıtlayıcı etkisinden dem vuruyor ve bütün sağlam yumurtaların içinde "kırık ve kusurlu" yumurta olmayı tercih ediyor. Konuyu Nigel Kennedy'e getireceğim için bu cümlenin devamını şöyle getireceğim: Nigel Kennedy bildiğimiz klasik müziği icracılarından aykırı bir yerde duruyor. Nigel Kennedy, “Klasik müzik dünyasının albümleri milyonlar satan asi ruhlu punk çocuğu” olarak tanımlanıyor. Klasik müziğin klasikleşmiş eserlerine getirdiği yorumla farkediliyor.



Nigel Kennedy, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği İstanbul ziyaretinden hoşnut kalmış olacak ki, grubu Nigel Kennedy Quintet ile birlikte Rock Müziğin Vahşi Adam'ı Jimi Hendrix'e bir kez de İstanbul'da saygı duruşunda bulunmak için geliyor. Kennedy, Hendrix'in geleneksel rock'n rock formatına sıkışıp kalmış olmakla birlikte Mozart, Bach, Liszt ve Chopin gibi tüm zamanların en iyi bestecileriyle aynı ayarda olduğunu ve adının onlarla birlikte anılması gerektiğini söylemekten geri kalmıyor.



Nigel Kennedy, "Jimi Hendrix Experiences" projesiyle 9, 10 ve 11 Aralık tarihlerinde dinleyici karşısına çıkacak. Purple Haze ve Fire And Drifting gibi Hendrix klasiklerinin insanı bir anda içine alıveren bir atmosferde ne hale bürüneceğini merak edenlerin Babylon'a yollarını düşürmelerinde fayda var. Ancak, masa biletlerinin tükendiğini, diğer biletlerin 70 lira ve 60 liradan satıldığını ve bunların da bitmek üzere olduğunu hatırlatmakta fayda var.


Konser ile ilgili detaylar Babylon'un websitesinden edinilebilir.




0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons