25 Şubat 2009 Çarşamba

İbo'nun Sulugöz Yutmuş Ağlak Çocuk Duyarlılığı

Geçen haftanın Pazar gününden bu yana memleket sınırları dahilinde yazılıp çizilmedik, dürtüklenip irdelenmedik yeri kalmayan bir olay konuşuluyor malumunuz: İbrahim Tatlıses-Yıldız Tilbe'nin canlı yayında ettiği kavga. Olayı ya izlediniz, ya da gazetelerden okudunuz, tekrarlamak lüzumsuz. Benim olaya maydanoz olma nedenim ise Yıldız'ın şarkılarının sözlerine de yansıyan içten ve samimi arabeskini İbo'nun sulugöz yutmuş ağlak çocuk duyarlılığına ve bol gözyaşlı yapış yapışlığına tercih ediyor olmamdır.



Televizyonda "eğlence yapcam" diye gereksiz belden aşağı dokundurmalar, "seni ben yarattım" horozlanmaları, tatlı-sert ağabey modlamalarında saçma sapan laf dokundurmalar ve üstüne tetikçi kabadayı pozları yetmezmiş gibi, artık son derece ustalaşılan - ya da öyle sanılan - duygus(e)lleşmeler ve "yalnızım dostlarım yalnızım yalnız" mısralarında vuku bulan önceden planlı ağlamaklık ile seyirci kafalama çabaları içindeki birinin sahteliğindense kendini her an yıkabilecek (ecnebiler self destruction diyor) bir kadının hesapsızlığı her zaman yeğdir.



Kıllarını permatikle alıyor olması, çorabını başkalarına aldırıması ya da programdan önce 13 bin dolarlık harcama yaptırtmış olması gibi şeyler olayın kuyruk acısı ile menajere söyletilmiş abesle iştigal laflardan başka bir şey değil. Kadınları aşağılama üzerinden itibar yönetmeye çabalayan adamlara ve onların sakşakçısı stüdyo gezentilerine siktiri çekiyor olabilmesi bile benim için Yıldız'ın değerini arttıran bir davranış oldu. Uzun lafın kısası, bana göre Yıldız bu olayda sonuna kadar doğru bildiğini okuyarak haklı bir tavır sergiledi. Hala yüksek ajitasyon ile onlarca kişiyi işsiz bırakmakla suçlanıyor olsa bile bu "Show" un kalkmasına aracı olması dahi takdir edilesi... Hem belki İbo sulugöz ağlaklığının yetmediğini anlar ve bir dahaki programa çıkmadan önce soğan doğrayıp ellerini yıkamadan gözlerini ovuşturur.



Self Destruction İyidir


Olay yeri videosu


Sırf bu şarkı için bile Yıldız diyorum

Not: Bu yazı tamamen sitenin hitini arttırma kaygısı ile klavyelenmiştir.

1 yorum:

linda dedi ki...

hitimiz arttımı peki bakeem?

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons