20 Şubat 2009 Cuma

!f 2009' u Uğurlarken...

Bu sene !f ile mesaimiz çeşitli nedenlerle istenen düzeyde olmasa da, sağdan soldan gelen "fısıltılı tepkiler" ile avunuyor ve önümüzdeki maçlara bakıyoruz.

Bir dakika! Sanki !f bitmiş gibi davranıyorum. Halbuki bugün izleyecek iki filmim, yarın da Ankara'ya uğurlanacak kallavi bir film festivali(m) var.

Neyse ki !f bu sene daha interaktif. Bir blogu, bir de "Kendin Gör" diye bölümü var. "Kendin Gör" bölümü internetin ulaşılabilir kaynaklarında izleyiciye ulaşan filmler 3 kategori altında sunuluyor. "Uyan" bölümünde tüketim ekonomisi, savaş ve bencillik kıskacındaki dünyanın çıkmış çivisini sorgulayan filmler yer alırken "Canlan" bölümü ise gezegenin kısıtlı kaynaklarının nasıl tüketildiğini irdeleyen yapımları biraraya getiriyor. Sonuncu bölümde ise mikrofon söylecek sözü olanlara uzatılıyor.


Bu bölümdeki filmleri es geçmemenizi önerirken, bir ekleme de ben yapmak istiyorum. 2007 yılında 6. !f Uluslararası Bağımsız Film Festivali'nde gösterilen Dünyalılar / Earthlings filmini mutlaka izleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons