17 Şubat 2009 Salı

Basın Özgürlüğü Grevde


Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta Cuma günü Turkuvaz A.Ş'ye bağlı Sabah ve ATV çalışanları sendikal ve özlük haklarını savunmak amacı ile greve başlamıştı.


Dün gelen bir haber, büyük balıkların "sendika, hak, işçi, emekçi" gibi kavramladan ne denli korktuklarını bir kez daha kanıtlar nitelikteydi. Turkuvaz A.Ş, greve katılan basın emekçilerinin iş akdini feshetmişti. İşten haksız bir biçimde çıkarılanlar bir blog aracılığı ile seslerini kamuoyuna duyurma kararı almışlar. İyi de yapmışlar, çünkü Türk Medyası'nın "amiral gemi"lerinde değil bu kadar detay, haberle ilgili tek satır okuyabilmek mümkün olmayacaktı.


Grevle ilgili tüm gelişmeleri http://sabah-atv-grevi.blogspot.com/ adresinden takip edebilirsiniz. Greve katılan basın emekçilerinin bir de ricası var: "Biz işler mahkeme dökülmeden, masa başında halledilsin istedik. Buna rağmen yapılan şeyler sadece bizim hırsımızı kamçılıyor. Değişen bir durum yok. Greve devam ediyoruz. Hatta şuandan itibaren bizim gruptan işten atılan bütün arkadaşlarla beraber devam ediyoruz. İster sendikalı, ister değil. Aynı şekilde işten atıldığımızı duyan bir sürü arkadaş da sendikaya üye olmaya başladı. Herkesten istediğimiz tek şey, bu usulsüzlüğe katılmamaları. Sabah, Fotomaç, Takvim, Aktuel, Cosmopolitan, Bebeğim ve Biz, Otohaber, Sofra, Homeart, Bazaar gibi dergileri okumamaları, ATV izlememeleri."


Sabah Gazetesi günlerdir "kedi boku gibi ne kokar, ne bulaşırım" temalı "Hangi tarafımızdan vazgeçelim?" reklamı ile beynimizi ütülüyor. Ben kendi adıma cevap vermek istiyorum: Sömürgen ve çıkarcı tarafımızdan vazgeçmekle işe başlayabiliriz pekala.

Alternatif Medya'dan Tepkiler (güncellenecektir)

Basında 20 Yıl Sonra İlk Grev Kararı

Sabah-ATV Grevi

2 yorum:

Goddess Artemis dedi ki...

Sevgili arkadaşım,

Bu greve yer verdiğin için çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık!

Ezgi dedi ki...

Bloglarda ve alternatif medya organlarında yer alan yazıları bu metnin altına düzenli olarak ekleyeceğim.

Blogları ile destek verenlerin yazılarını linkleri ile birlikte http://sabah-atv-grevi.blogspot.com adresinin yorum bölümünde paylaşmaları grevdeki arkadaşların moralini düzeltmeye katkıda bulunacaktır diye düşünüyorum.

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons