9 Şubat 2009 Pazartesi

7. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali 9 Mart - 12 Nisan 2009 tarihlerinde başlıyor

7. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nde 4 ilde 15 ülkeden 45 film gösterilecek. Festivalin bu yılki teması “Beden”.






Bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin İstanbul ayağı 9-15 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival kapsamındaki filmler, Fransız Kültür Merkezi ve İstanbul Modern salonlarında seyredilebilir.





Festivalin “Tema” bölümünde, kadın bedenini mülkiyet, siyaset, şiddet ve savaş alanı yapanlar ile yasaklar, yasalar, ayıplar, utançlar, taciz ve dayakla zapt edenlere karşı lafını sakınmayan filmler seyirci ile buluşacak. Aynı zamanda kadınların da kendi bedenlerini diyet, güzellik ve estetik sektörlerinin dayatmasıyla bu baskılamaya teslim ettiği gerçeğini es geçemeyen ironik filmlere de festival programında yer veriliyor. Yani Filmmor, kadınlara “İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batırması gerektiğini” hatırlatıyor bir anlamda...



“Kadınların Sineması” bölümünde ise sinemanın emekçi kadınlarının sinema setlerinde var olma mücadelelerini ve deneyimlerini yine kadın yönetmenlerin kamerasından yansıtan filmler izlenebilir.



Film gösterimlerinin yanı sıra “Kadın Bedeninin Seyri: Sinemada Beden ve Cinsiyetçilik” paneli, film okuma atölyesi ve yönetmenlerle söyleşilerin de yer alacağı festival, 2008 Türkiye Sineması Cinsiyetçilik Ödülleri / 1. Altın Bamya’ya da ev sahibeliği yapacak.



20-21 Mart’ta Manisa, 5-6 Nisan’da Urfa ve 11-12 Nisan’da Trabzon’da izlenebilecek festivalin programı önümüzdeki günlerde açıklanacak.



0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons