13 Şubat 2009 Cuma

En Sonunda Yiycem Seni, Çıldırtıyorsun Beni... *


En çok sevdiğim arkadaş tipi, bana yeni filmler, kitaplar ve müzisyenler önerendir. Her ne kadar 40 yıl kölesi olmak gibi kişilik itibari ile karşı olduğum bir fedakarlık yapamasam da, kara kaplı defterimin "değerli insanlar" hanesine yazar, onlardan gelecek her türlü öneriyi seve seve dinlerim.


Geçenlerde dinleyecek yeni birşeyler bulmak için eşelenirken Gökşen imdadıma yetişti ve Fatima Spar
'dan söz edip albümünü paylaştı. (Fatima Spar & Die Freedom Fries:Trust - 2008). O gün, bugündür hala aynı albümü, özellikle de "Sarabande" adlı parçayı sürekli dinleyip duruyorum. (hala alışamayanlar için: bu blog takıntılı birine aittir.)


Yeni bir müzisyen keşfetmenin keyfi ile kah 2006'dan Zirzop, kah 2008'den Trust albümlerini hatmederken Gökşen bir başka müjde daha verdi: Fatima Spar & Die Freedom Fries, 20 Şubat Cuma günü Ghetto'da sahne alacak. Kuru gürültüye gitmemesi için şimdiden önleminizi almanızı öneririm.

Tatlılar

Trust @ Youtube

Fatima Spar & Die Freedom Fries @ Myspace

* Fatima Spar & Die Freedom Fries'ın Zirzop albümündeki "Kibirli Ceviz" adlı parçadan...


Günden kalanlar:

- En çok sevdiğim şekerleme Beyoğlu Çikolatası.

- Film festivallerinde etrafta dolanan ve "entel sanatseverlerden nefffret ediyorum" diye homurdanarak dolaşan sözümona alternatif tiplerden hazetmiyorum. Üstelik film çıkışında "Ghetto'ya akmak, iki drink almak" şeklinde tikigilce (tiki resmi dili) konuşan da bunlar. Ayrıca, Emek Sineması'ndan çıkanlar neden ısrarla İstiklal Caddesi tarafına dönüp kalabalıkla boğuşurlar anlamam. Tarlabaşı yönüne dönüp aralardan gitmek daha kestirme.

- Danny Boyle'un Slumdog Millionare filmi fevkalade.

- Pera Müzesi'nde Akira Kurosawa'nın desenlerinden oluşan bir sergi var.

- Sokak kedileri dünyanın en harkulade yaratıkları.

- Patrick Wolf'un "Agustine" şarkısındaki şu mısra: "Thinking, why does love leave me so damn cold..." Uzun zamandır dinlediğim en harkulade söz öbeği olmalı.



0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons