27 Ocak 2008 Pazar

Yüksek Ses

Bazen bir yerlerden eylem-protesto duyuruları gönderiyorlar sağ olsunlar, geçtiğimiz günlerde de “pek tepkili bir site, tebrikler” menşeli birkaç ileti, mesaj, not vs. alınca aklıma geldi: benim en gıcık olduğum şeylerden biri bir şeylere tepki duyduğunu aktaran insanların karşısındakini sanki rahatsız edecekmiş gibi başlamasıdır lafa… “Hani vaktinizi almak gibi olmasın ama, bilmem sizi alakadar eder mi ama, buna yer vermek size uygun olur mu ama…” gibi gibi.

Hayır olmaz. Hele sesini kedi yutmuş gibi kendi sessizliğinde, kendi görmedim-duymadım-bilmiyorum rahatlıklarında debelenip boynunu büken milyonlarcasının yaşadığı bir zamanda hiç olmaz. Yükselen seslerin bir kısım okuyucuya ulaşmasına aracılık etmek güzel. Belirtmek istedim.

Takdir edilesi ses yükseltmelerden biri de işte şu aşağıdaki:

http://gopekibi.googlepages.com/home

Gıcığımı cezbeden bir grup daha var ki onları da anmadan geçemeyeceğim doğrusu. Bunları birileri sokaktaki çocuğa iki kazak bir pantolon verirken, kedilere bir kap mama, bir kap su koyarken ya da ne bileyim emekli maaşlarının azlığını protesto ederken “Valla canım kardeşim, çok ulvi bir şey bu yaptığınız. Cennette yeriniz hazır. Keşke zamanım olsa da ben de gelsem… İş güç derken yaşamayı unuttuk yeminlen.” demelerinden tanıyabilirsiniz. Canlı bomba olup elimdeki bombanın pimini çekiveresim gelir bu sözleri ve benzerlerini duyunca. “Kıçımı kaldıramıyorum anacım, yağ bağladım” de, canımı ye, ama zaman deme, para deme, iş güç hiç deme.

Deme yani.

2 yorum:

Gazi Osman Pasa Ortaokulu - NAIME SULTAN YALISI dedi ki...

Mehabalar,

sitemiz hakkında olumlu yazılarınız için teşekkürler.
Yok edilen ve kundaklanan bir tarihi eseri tekrar istanbulumuza ve hatta türkiyemize kazandırma çabasındayız. Ve mücadelemiz; Okulumuz tadilat edildikten sonra önünde hep birlikte fotoraf çekilene kadar ve o mutluluğu yaşayana kadar devam edecek.

Bu amacımız doğrultusunda gerekirse 20 yıl bile olsa takipçisi olacağız.
Ve inanacağız ki bir gün orası tekrar okul olacak.

Bize, "sizi mafya vurur" dediler. hatta ismen söyledir. ama bunlar bizi durdurmadığı yıldırmadığı gibi, mücadelemizi daha da anlamlı hale getirmektedir.

Mücadelemiz yeni başlıyor ve sürecektir.



Sevgiler,

GOPekibi@gmail.com

Ezgi dedi ki...

İstanbul'da Naime Sultan Yalısı gibi bulunduğu konum itibari ile birilerinin ağzının suyunu akıtan pekçok yapı var.

Bu yapılar hakkında verilen yıkım veya "kentsel dönüşüm" kararlarının gölgesinde almış olduğunuz eylem kararını saygı ile karşılıyor ve takip ediyoruz.

Gelişmelerden haberdar etmeniz halinde yayınlamaktan mutlu oluruz.

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons