26 Temmuz 2009 Pazar

Kahvaltıda Caz



İstanbul en güzel yaz etkinliklerinden birine yeniden kavuştu. İlki geçen hafta düzenlenen ‘kahvaltıda caz
bu hafta İlhan Erşahin’i İstanbul Session projesiyle konuk etti. ’ İki yüzden fazla izleyicinin katıldığı etkinlik her zamanki mekânı Sabancı Müzesi bahçesindeydi.


Özlenen günlerden biriydi aslında bugün. Hava nispeten daha serindi. Atlı köşkün ağaçları üzerimizde doğal bir şemsiyede yaratınca keyfime diyecek yoktu. Ortam bir süre sırada beklemeye değecek bir kahvaltı ile şenlenmeye başladı. Ardından 12.00 civarı İstanbul Sessions sahnede yerini aldı ve bildiğiniz (bilmiyorsanız buyurun buradan yakın) mistik, heyecanlı, bizden caz ezgileriyle izleyen herkesi mest etti. Saksafonda İlhan Erşahin, bas gitarda Alp Ersönmez, davulda Turgut Alp Bekoğlu ve vurmalı çalgılarda Izzet Kızıl’dan oluşan ekip iki saatten daha fazla sahnede kaldı. Sanırım bir o kadar daha kalsalar kimsenin yerinden kıpırdayacağı yoktu.


Her şey oldukça güzeldi de etrafa asılmış ‘müzik ruhun gıdasıdır’ afişleri gözüme çok iğreti geldi. Bu güzel etkinliğe yaraşır, afiş ve slogan böyle mi olmalı diye düşünmeden edemedim. Bilemedim belki, hem karnınızı hem ruhunuzu doyururuz demek istiyorlar… Bir de malumunuz İdil Biret konserindeki ‘Şarap Krizi’ hala tazeydi. İnce eleyip sık dokudum, her yere baktım içki servisi yoktu. İçecek servisi sabah olması nedeniyle olsa gerek? limonata ve şerbetten ibaretti. Aslında öğleden sonra soğuk bir bira hiç fena olmazdı. Sanırım huzurumuzun kaçmasındansa, ister istemez şerbet ile gönül eğlendirmeyi yeğledik.




Alışıla gelmiş olacak ama bizden önce kalem oynatanların pek vurguladığı üzere, ‘şehrin gürültüsünden, stressinden kaçmak isteyenler’ için daha güzel bir etkinlik düşünemiyorum. Hele caz dinlemeyi seviyorsanız bir sonraki hafta yerinizi alın derim. Kahvaltıda Caz, Sabancı Müzesinin bahçesinde yapıldığından muhtemelen belli oranda bilet satılmakta, bu yüzden elinizi çabuk tutun. Öte yandan etkinliğin görünürde bir ikamesi olmadığından, bilet fiyatları tavan yapmış. Ee nasıl lezzetli yemekler yüksek kalorili ise, güzel etkinliklerde fazla pahalı oluyor. Kendimle çelişiyorum ama bu hususta istisnalar kaideleri bozar.


Son olarak, ilgilenenler için Sabancı müzesi 16 Ağustos’a kadar her pazar kahvaltıda caz için sizleri bekliyor.
İstanbul Sessions’ı dinlemek isteyenler için ise en yakın tarih 6 Ağustos Babylon Alaçatı gibi görünüyor.


1 yorum:

Anonymous dedi ki...

Bokubok seni! Kahvaltıda cazmış, sevsinler !!

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons