23 Temmuz 2009 Perşembe

Deniz, Kum, Güneş Yoksa Sun, Day, Sky Var


Yaz gelip geçiyor, nispeten boş bir şehrin keyfini sürerken br yandan da sıcak havalardan mümkün olduğunca az etkilenmek için "kaçacak delik" arıyoruz. Hele o "delik", güzel arkadaşlarla iyi müziklerin dinlenebileceği bir ortam ise kırk dereceye yakın sıcaklık yayıp ensemizde boza pişiren güneş daha bir çekilir oluyor.


1-2 Ağustos tarihlerinde Santralistanbul'da ücretsiz olarak gerçekleşecek olan sun.day.sky festivali, İstanbullu müzikseverlere nujazz, lounge, trip-hop, reggae ve elektronik müziğin çeşitli örneklerini sunacak müziyenleri dinleme fırsatı verecek.


Programda öne çıkan canlı performanslar arasında 1 Ağustos akşamı saat 20:00’de sahne alacak Portheco ile 2 Ağustos Pazar akşamı dinleyicisi ile buluşacak olan reggae-dub müziğinin İstanbul’daki en bilinen temsilcisi Sattas bulunuyor.



Festival alanında canlı performansların yanı sıra evli ve çocuklu çiftlerin (yazık onlara!) rahat etmesi için çocuk atölyeleri gerçekleştirecek. Bunun yanı sıra, kukla, yoga ve reiki atölyeleri de festival kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler arasında.



Programda dikkat çeken bir diğer etkinlik ise, pazar akşamı açık havada yapılacak olan sinema gösterimi. Peter Sellers'ın olağanüstü performansıyla klasikleşen "Pembe Panter / Pink Panther" serisinden gösterilecek film, sinefillerin kalbini kazanacak gibi gözüküyor.



"Festivale de gitsem okumaktan vazgeçmem" diyenler içinse çimlere dergiler serpiştirilecek ve bir okuma alanı yaratılacak. Ayrıca, klasik ve sıkıcı medyanın çoktandır papucunu damı bırakın, fezaya atan bloglar için de bir alan düşünülmüş. Bu alanda okumaktan keyif aldığımız blog yazarları fikir alışverişinde bulunabilecek.



Alışverişseverler için her türlü ıvır zvırın yer alacağı "Bazaar" ve de DJ performanslarında çalınan plakların incelenebileceği "Vinyl" bölümleri de meraklısını bekliyor olacak.



Olur ya, ağustos geldi diye ruhsal çöküntüye girecek olanınız vardır, ya da tam tersi nasıl başlarsam öyle gider diyerek eğlencesi bol bir başlangıç istiyorsunuzdur, işte 1-2 Ağustos tarihleri için bir alternatifiniz de sun.day.sky festivali.


Festivalin websitesi için tıklayın.


1 yorum:

Anonymous dedi ki...

Bence buna gitmeliyizzzz !!!! Diğerini boşverelim ((:

İmza: Bodrum'dan bir dost

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons