2 Nisan 2008 Çarşamba

Nükleer İstemiyoruz, Güneş Bize Yeter!

Nükleer İstemiyoruz / We Do Not Want Nuclear

8 Aralık'ta Kadıköy Meydanı'nda gerçekleştirilen "Kyoto İmzalansın" Mitingi'nin sonunda "26 Nisan'da yeniden bu meydanda" görüşmek üzere sözleşmiştik. O günden bugüne doğa adına tek olumlu adım TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AKP Milletvekili Haluk Özdalga tarafından atıldı. Nükleer santraller konusu ise olduğu yerde saymaya devam ediyor, sermaye sahipleri ve hükümet diretiyor, doğa ve yaşam hakkı savunucuları direniyor.


26 Nisan 2008 tarihi Çernobil faciasının 22. yıldönümü. Aradan geçen 22 yıla, radyasyon serpintisine maruz kalıp yaşamını yitiren ya da sakat kalan onca insana ve Türkiye'nün güneş ve rüzgar enerjisinden yararlanmak adına son derece elverişli bir coğrafyada bulunmasına rağmen nükleer santral konusunda diretilmesi düşündürücü. Küresel Eylem Grubu, akıllara takılan onca sorunun yanıtını Kadıköy Meydanı'nda bir daha aramaya çağırıyor hepimizi:


"AKP hükümeti nükleer santral yapmak için hamle üstünlüğünü ele geçirdi. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. Esas mücadele şimdi başlıyor. 26 Nisan 2008'de, Çernobil felaketinin yıldönümünde "Nükleere hayır!" mitinginde buluşalım. En büyük nükleer karşıtı mitingi gerçekleştirelim.


NÜKLEER SANTRAL İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!

Nükleer santraller gibi insan yaşamının, ekolojinin, tüm canlıların varlığını tehlikeye atan bir teknolojiyi otuz senedir önümüze getirenler yine iş başında.


Geçen günlerde santral yapımı için yıl sonuna kadar kazma vurulabileceğini söyleyen Enerji Bakanı Hilmi Güler, TAEK ile yaptığı toplantının ardından nükleer santral belasını başına sarmak istedikleri şehri kamuoyuna duyurdu. Hedefleri önce Mersin-Akkuyu ardından Sinop.


Enerji Bakanı'nın önceliği 'yaşam' yerine bu ay yapılacak nükleer santral ihalesi için uzun zamandır kuyrukta olan 'şirketler'. Sık sık şirket temsilcileriyle toplantılar yapan Bakan, işleri kolaylaştırmak için yer lisansı hazır olan Akkuyu'yu hedef seçtiklerini açıkladı.


Hilmi Güler macera peşinde olmadıklarını söylüyor, doğru. Ölümcül, pahalı, güvensiz bir teknolojinin barışçıl olduğunu söylemek macera değil, rüya.


Bu hayal salt nükleer enerji rüyası değil, aynı zamanda nükleer silah rüyası.


Nükleer santrallerin eş anlamlısı ölüm, tehlike, nükleer silah. Nükleer santral istemeyenlerin niyeti ise çok basit. Biz yaşama hakkını savunuyoruz. En temel hakkımızı tehlikeye sokan bu teknolojiye karşı çıkıyoruz. Temiz, güvenilir, ucuz enerji istiyoruz.


Ölümcül rüyayı görenlerin, ortak olanların uykusu kısa sürecek. Nükleer karşıtları olarak daha önce uykudan uyandırdık yine uyandıracağız.


Yıllar önce Akkuyu'ya santral kurmak istediğinizi biz unutmadık, siz de kurdurtmadığımızı unutmayın.


Siz kararlıysanız biz daha kararlıyız.


Nükleere karşı yaşamı savunanlar 26 Nisan 2008'de, Çernobil felaketinin 22. yıldönümünde sokakta.


KÜRESEL EYLEM GRUBU"

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons