15 Nisan 2008 Salı

Münferit Livata, Oh Ne Ala...

Türklüğümüzden utandığımız, kendini bilmez bir şerrrrrrrrefsiz yüzünden Avrupa'ya rezil olduğumuz, ah imaj, vah imaj derdine düştüğümüz, kız başına yollarda otostop çekmeye kalkıştığı için içerleyip tuhaf karşıladığımız Pippa'nın öldürüldüğü Gebze'de bir kadına daha tecavüz edildiğini yazıyor gazeteler.



Tecavüzcülerden birinin polis memuru olmasının özellikle altı çiziliyor haberlerde. Çünkü yasa bekçisi polisin yasadışı işlere girişmesi güya tuhaf ve şaşırtıcı. Resmi ağızlar bu olayı da o çok sevdikleri tanımla geçiştirecektir büyük olasılıkla: Bu olay da benzerleri gibi münferit bir olaydır ve bütün bir teşkilata mal edilmemelidir.



Mi acaba? Yani bir bireyin işlediği suç yalnızca kendisini mi ilgilendirmelidir? Her türlü insan ihlali, ama özellikle kadına uygulanan şiddet konusunda bol kepçe kullanılan "münferit suç" tanımlaması ne denli doğru? Örneğin tecavüze uğrayan kadın, açığa çıkma korkusunu aşıp ve fişlenmeyi göze alıp da yasal yollardan hakkını aramanın ilk adımı olan karakola başvurduğunda
çoğunlukla baştan savma bir muamele görmekte ve alelacele savunması alınarak bir başına bırakılmakta. Çok değil bir ya da iki gün önce bir tecavüz davası kadının kendisine tecavüz eden erkek ile daha önce cinsel ilişkide bulunmuş olması gerekçesi ile beraat ile sonuçlandı. Düz mantık: mini etek giyen kadın erkeği tahrik etmektedir, kot pantolon çıkarılması zor bir giysi olduğundan adamın yardımsız bir haltlar karıştırması olası değildir, yüksek sesle gülen kadın erkeğin erekte olmasına neden olur, yüzünü bile görmek istemediği adamın her gece tabiri caizse karısını becermesi tecavüzden sayılmaz, kapı bir kere açıldı mı geri dönüşü yoktur ya da daha da kötüsü tecavüze uğradıysa mutlaka kaşınmıştır... Oldu olacak kurun cadı kazanlarını meydanlara ve yakın iblisi ya da bağlayın günahkar kadın vücutlarını demir tekerlere, kemikleri parça pinçik olanan kadar sürükleyin. Bütün bunlar zor gelirse tutunun erkeklik gösterinizin eseri olan yasalara, bacak aranızda sallanan büyük aşkınız pipinize ya da işi gücü pencere önünde laf kusmak olan dedikoducu çenelere ve kesin cezasını. Ta ki yarattığınız yılan sizi münasip bir yerinizden sokana kadar.


Tecavüz konusunu da Pippa'dan sonra daha sık konuşur olduk, ne acı. Zaten kol kırılıp yen içinde kalırsa sorun değil de Avrupa'daki barbibebek imajımız zedelenirse o kötü. Ama gene de allah için her türlü duruma uygun bahaneler heybede hazır beklemekte: suçlar münferit, toplum derin hüzünde, vicdanlar yaralı... Bir süreliğine, sonrası DolceVita, la vita bella, oh ne ala...


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons