9 Nisan 2008 Çarşamba

Fanfare Ciocarlia 2 Mayıs'ta Yeni Melek Sahnesinde


İstanbul denince ilk akla gelen tabirlerden biri "kültürlerin buluşması/çakışması" dır. İstanbul'un marka haline getirilmesi projelerinde en çok kullanılan argümanlardan biri olan "kültürlerarası köprü" tanımlaması en çok kentin müzikal yapısında anlam buluyor. İşte bu nedenle Yeditepe birbirinden özel müzisyenleri arka arkaya ağırlamaya devam ediyor.



2008 yılının başdöndürücü temposunda en çok sevindiğimiz etkinlik haberlerinden biri, bugün elimize ulaştı. Uzun zamandır bekliyorduk, beklediğimize değdi: Fanfare Ciocarlia Shaman World Music Day kapsamında 2 Mayıs Cuma günü Yeni Melek'te sahne alıyor. Kültürleri Balkanlar'dan gelen göbek havası dalgası ile çakıştırmak iyi bir fikir olabilir.



Fanfare Ciocarlia özellikle Fatih Akın’ın ‘Duvara Karşı’ filmindeki performansı ile biliniyor ve Türk müzikseverlerce merakla bekleniyor. Grup ayrıca, Borat filminin soundtrack albümündeki ‘Born To Be Wild’ coverlerı, ‘Iag Bari’, ‘Asfalt Tango’ ve ‘Alili’ gibi hit parçaları ile tüm dünyada milyonlarca hayrana sahip.

Balkan müziğinin yaşayan efsanesi Fanfare Ciocarlia, trompet, tenor ve bariton saksafon, tuba, klarnet, davul ve perküsyon gibi çok geniş bir enstrüman yelpazesine sahip. Türk, Bulgar, Sırp ve Makedon ezgilerini harmanlayıp Romen müzikleri ile bütünleştiren grup hızlı, enerjik, karmaşık melodileri ile hayranlık verici bir canlı performans sunuyor. Sahne performanslarının uzunluğuna aldırmadan ilk dakikadaki enerjisini son saniyeye kadar koruyan grup, dinleyenleri de bu müthiş enerjisiyle etkisi altına alarak unutulmaz bir müzikal yolculuğa çıkarıyor.

Fanfare Ciocarlia sırasıyla 1998 yılında “Radio Pascani”; 1999 yılında “Baro Biao-Worldwide Wedding”; 2001 yılında “Iag Bari - The Gypsy Horns From Mountains Beyond”; 2004 yılında “Gypsy Brass Legends”; 2005 yılında “Gili Garabdi-ancient Secrets of Gypsy Brass” ve son olarak 2007 yılında “Queens & Kings” adlı albümlerini çıkarttı. 2006 yılında dünyanın en önemli müzik ödüllerinden biri olan BBC Planet Awards’ı da kimselere kaptırmayan grup, İstanbullu hayranları ile buluşmak için sabırsızlanıyor.

Shaman World Music Days ‘08 >> RoMania

Tarih: 02 Mayıs 2008, Cuma

Saat: 21.30 (Kapı Açılış)

Program: ShamanSound Coop.

Fanfare Ciocarlia

Yer: Yeni Melek

Biletler: 25 YTL - 35 YTL - 54 YTL

Ticketturk Internet Sitesi, Çağrı Merkezi ve Satış Noktaları

Bilgi için : www.shaman.com.tr / www.ticketturk.com / info@shaman.com.tr






0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons