12 Nisan 2008 Cumartesi

Karadelik

Barış mesajı vermek için gelinlikle otostop turuna çıkan İtalyan sanatçının Gebze yakınlarındaki bir köyün ormanında cesedi bulunmuş. Cinayetin zanlısı Bacca'ya tecavüz edip boğarak öldürdüğünü itiraf etti diye yazıyor gazeteler.


"Gelinlik mevzusunu yanlış anlamıştır kesin birileri. "Kocan olayım anam" diyerek gelinliği yırtıp tecavüz etmişlerdir kadına. Keşke hiç gelmeseydi Bacca buralara.." demişti biri konusu açıldığında. Ben de içinde yaşadığı toplumun insanına tepeden bakan tipik plaza insanı konuşması olduğunu düşünüp fazlasıyla içerlemiştim bu cümleye.

Ve fakat...


Bakkalda manavda hep aynı sohbet dönüyor şimdi: ne işi varmış buralarda... ne alakaymış gelinlik... barış marış neyimizeymiş... gelinlikli kadınlara mı kalmış savaşı durdurmak...


Haklılar galiba. Bu boktan dünya bu kadar naifliği haketmiyor, çamurdan bir girdap ya da bir karadelik gibi yalayıp yutuyor ve yokediyor.

1 yorum:

Barış dedi ki...

Olayı, başını, sonunu düşündükçe bir bahar yağışı gibi, saatlerce ağlayasım, gözyaşlarımla bir şeyleri yıkayasım, içimi dökesim geliyor. Öyle bir yara açtı ki içimde. Kallavi kader mahkumları, bazı "vakalar"dan içeri düşenleri kendi adalet anlayışlarıyla mahkum ederler. İlk kez o adalet duygusundan bir şeyler bekler oldum.

Yine de memleketine batı'daki aydının dürbünüyle bakan "aydın"larımızla aynı kaldırımdan konuşmanın tehlikelerine işaret etmeden duramayacağım. Onların derdi bizimkiyle aynı değil. İçeridekini yererken dışarıdakini yüceltme amacı gütmüyoruz biz.

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons