22 Kasım 2007 Perşembe

Wax Poetic'den İstanbul Ninnileri

WAXPOETIC-S



Mevsim kış, mevsim rakı masasında muhabbet mevsimi. Yalnızca güzel havalar bizi mahvedecek diye bir kaide yok ya, her daim yoldan çıkmaya hazır olmak lazım. Madem yoldan çıkmak ile rakı muhabbetini bir tuttuk, yanına gönül okşayıcı müzikler de katmak lazım ki iki lafın belini kırarken arada çeşni olsun, meze olsun, tadı olsun.

Rakı masasında her zaman fasıl dinlenip söylenecek değil ya, Şehr-i İstanbul’u anlatmaya cüret eden (bknz: grubun 2. albümü, ki sırf bu albüm için bile sevilesiler.) Wax Poetic de iyi bir tercih olabilir pekala. Henüz Wax Poetic ile tanışmamış olanlar için ise güzel bir fırsat; kendileri 23-24 Kasım geceleri Babylon’da canlı performanslarıyla arz-ı endam edecekler.


"1997 yılında, kurulan Wax Poetic, Erşahin’in New York’taki canlı müzik kulubü Nublu’daki doğaçlama canlı performanslarından esinlenerek birlikte çalışmaya karar veren müzisyenlerden oluşuyor. Hip-hop, acid-jazz, groove, trip-hop ve drum’n bass gibi güncel sokak ritmlerini elektronik bir altyapıda Ortadoğu ezgileriyle kaynaştıran Wax Poetic, Erşahin’in “Harikalar Diyarı”, “Love Trio” ve “Temple of Soul Sessions” gibi farklı projelerindeki hit’leri kendi tarzında yorumluyor. Kruder & Dorfmeister ve Thievery Corporation gibi isimlerin bile hayranlıkla takip ettiği ve remix’leri ile desteklediği Wax Poetic, New York’ a özgü tüm renk, ses ve titreşimler ile Babylon’da."

Konuklar: Nil Karaibrahimgil; Otto


Ayakta 30 YTL Öğrenci 20 YTL



0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons