17 Ekim 2009 Cumartesi

"Genderwish" Performansı Ekim Ayı Boyunca İstanbul'da


Geçtiğimiz günlerde Taksim Meydanı’nda yaşanan IMF protestolarında beyaz kıyafeti, “Gül Güçtür” pankartı ve polislere dağıttığı güllerle hafızalarda kalan aktivist Luc Sips, Ekim ayı boyunca performans sanatçısı Sinem Beykurt ile birlikte gerçekleştirdikleri “GENDERWISH” performansıyla İstanbul’da sahne alacak.



GenderWish”, ‘Gender’ ‘Dervish’ ve ‘Wish’ kelimelerinden oluşmaktadır. ‘Gender’ (Cinsiyet), çocukluk döneminden ölüme kadar, kimlik, onu çevreleyen özne ve cinsiyete özgü gelişim gibi konuları kapsayan bir terim. ‘Dervish’ (Derviş) kelimesi ise Avrupalıların sonsuz dönüşün ritüel sufi dansı için kullandıkları bir kelime. ‘Wish’ (İstek, Dilek) kelimesi ise bizim bu performansı nasıl gördüğümüze işaret ediyor: dünya üzerindeki erkeklerin ve kadınların birbirlerini daha iyi anlamaları, birbirlerine destek oldukları birliktelikler yaşamaları için bir dilek, bir dua…


"GenderWish, araştıran iki bireyin kalpleri ve bedenlerine engin bir bakış atmanız için size serbest bir alan yaratacak bir performans" olarak tanımlanıyor.


PROGRAM

17 Ekim 2009, 20.30: "GenderWish" Canlı Boyama Seansı. Kollektif Atölye, Haci Sükrü sk. n° 6, Kadiköy. + sanat sergisi & parti


23 Ekim 2009, 20.30: "GenderWish", Istanbulimpro, Istiklal Cad. n° 112 kat.4, Beyoglu (Aznavur Pasajı yanı)

24 Ekim 2009, 20.30: "GenderWish", KargArt, Kadife sk. n°16, Kadiköy. (Karga Bar)


1 Kasım 2009, 20.30: "GenderWish" Sufi Seansı, Hint Kültür Merkezi, Rumeli Han, C blok, Istiklal Caddesi (Ağa Cami yanı)


+ 22:00 kapanış partisi, Haymatlos, Rumeli Han, C blok, Istiklal Caddesi


Bilgi : www.kargart.org, info@kargart.org,

www.istanbulimpro.com, istanbulimpro@gmail.com,

http://www.indianculturalcenter.org , indianculturalcenter@yahoo.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons