17 Ağustos 2009 Pazartesi

"Vicdan Kadrajı"ndan Kısa Filmler

Image Hosted by ImageShack.us



“Sağduyunun, vicdanın sesi suskunluğa mahkum edildi. Şimdi o vicdan çıkış yolu oluyor.”




Uluslararası Hrant Dink Vakfı'nın Vicdan Filmleri Projesi'nin çıkış noktası, Hrant Dink'in yukarıdaki sözü.


Proje, amatör ya da profesyonel olması farketmez, eli kamera tutan herkesi dünyaya "vicdanın gözü" ile bakmaya, olanı biteni "vicdanın elleri" ile kavramaya çağırıyor.


İster şiddet gördüğü için evinden çıkamayan bir kadını, ister kendi ülkesinde "sürgün" gibi yaşayanları... İster hiç bilmediği bir ülkede "mülteci" olanları, ister hem sokaklarla, hem de sokaklardaki "engelsizlerle" mücadele eden "engelli"yi... İster kapalı kapılar ardında cinsel tatminini sağladıkları tarafından kamusal alanda hırpalanan ya da öldürülen travestiyi, ister bir gıdım suyu mahallenin koca karılarına dert olan bir sokak köpeğini... Her ne anlatıyor olursanız olun, kadrajınızı vicdan gözüyle oluşturmanız projeye katılım için aranan en önemli kriter.


Tüm kısa filmlerin Costa Gavras, Georges Moustaki, Harutyun Khachatryan, İbrahim Betil, Lale Mansur, Nebahat Akkoç, Ömer Madra, Rakel Dink, Rela Mazali, Serge Avedikian, Serra Yılmaz, Vaughan Pilikian ve Yıldırım Türker gibi isimlerin oluşturduğu bir jüri tarafından değerlendirileceğini de ekleyelim.


Proje ile ilgili ayrıntılı bilgi, http://www.vicdanfilmleri.org/ adresinden alınabilir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons