27 Ağustos 2009 Perşembe

Istanbul Twestival Local 2009

Sosyal medya, gün geçtikçe dallanıp budaklanır ve dünyadaki iletişim trendlerini belirlerken, kıtaları da birbirine yakınlaştırıyor ve birbirini hiç tanımayan insanları aynı konu üzerinde fikir alışverişi yaparken buluyorsunuz. Bunun en güzel örneklerinden biri Blog Action Day, ki 2007'de düzenlenen etkinliğe Alternatif-İstanbul olarak şu yazımızla katılmıştık.


Dün akşam gündemi Twitter'dan takip ederken (yeni ve en keyifli alışkanlığım bu, gazetelerimi okuduktan sonra Twitter sayfamı açıyor ve gün boyunca aktüel, kültürel, magazinel, dedikodusal... şehirde ne gelişme olmuşsa haberdar oluyorum) yeni bir oluşuma rastgeldim: Istanbul Twestival Local 2009.


Istanbul Twestival Local 2009, sosyal medyadaki olanakların sosyal olgulara karşı farkındalık yaratmak adına yönlendirilmesine güzel bir örnek. Aldığımız bilgiye göre, İstanbul Twestival Global kapsamındaki ilk buluşma, 12 Şubat 2009'da tüm dünyadaki 202 kentin katılımı ile eş zamanlı olarak gerçekleşmiş. Bu buluşmanın amacı ise, gelişmkete olan ülkelerde susuzluktan ölen çocuklar için yardım toplamak olarak belirtilmiş. Tüm dünyada toplanan bağışlar sayesinde Etiyopya'da 15 kuyu açılmasına ve 17,000 insana ömür boyu yetebilecek su sağlanmasına katkıda bulunulmuş.



İkinci Twestival Local etkinliği ise, yerel kalkınmaya destek amacıyla bu sene 10-13 Eylul 2009 tarihleri aralarında İstanbul'un da yer aldığı 300'den fazla kentin katılımı ile gerçekleşecekmiş.


Etkinlik kapsamında her şehir kendi seçeceği ve Twestival Local'ın yönlendirdiği CouseCast.com 'un onayladığı bir vakfa destek sağlıyormuş. Etkinliğin İstanbul ayağı için Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı seçilmiş. 12 Eylül 2009 tarihinde gerçekleşecek gecede hem İstanbul'daki twitter kullanıcılarının bir araya gelerek sosyal medyanın geleceği üzerinde hoşbeş edilmesi, hem de Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı'nın yürüttüğü çalışmalara destek sağlanması amaçlanıyormuş.


Etkinlik hakkında ayrıntılı bilgi almak için:


http://istanbul.twestival.com/



http://twitter.com/IstanbulTWSTVL

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons