1 Ağustos 2006 Salı

Cocuklar, hayatta misiniz?/ Duygu Asena'nin Vefati

http://www.wa3ad.org/video/other/majzarat_qana2006.wmv


http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=194521



Guncel olaylarda nabız tutmaya pek meraklı olan babam gittigi bir berberde gazeteyi gostermis birkac gun once, "Duygu Asena komaya girmis" demis. Basta tras eden berber olmak uzere dukkanda bulunan herkes bir agizla "Gebersin o.spu" demisler. "Neden" diye sormus babam, "daha biriniz 3-5 sozcugu bir araya getirip de cumle kuramazken bu kadin kalemiyle inandiklarinin pesinden kostu, neden bu acidan bakmiyorsunuz?" "Ya abi birak su kadini, git isine" demisler babama...


Simdi kina dagitacagim ben bu insan bozuntularina. Bunlar ki bir cumle kuramaz, bunlar ki yasamlarinda bir ise yarar kitap okumus degillerdir, bunlar ki kadini kole bellemislerdir, hepsi kina yaksin...Duygu Asena vefat etti ama soz ucar, yazi kalirmis.


Peki biz boyle bir toplulukla mi hak arayacagiz/koruyacagiz? Toplum ile topluluk arasindaki fark nedir?


Anlatabilen beri gelsin.


02 Ağustos Notu: Duygu Asena'nın cenaze töreninde kadınlar ön saflarda yer almışlar. Tabutunu kadınlar omuzlamış.Gazetelerin birinde "Kadınların tabut taşıması caiz midir?" sorusu sorulmuş. Dinen sakıncası yoktur açıklaması gelmiş Diyanet'ten. Bir bardak suda fırtına koparmaya çabalayanların eli böğründe kalmış. Onlar için üzgünüm.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons