8 Ekim 2010 Cuma

Eski Kürk ve Battaniyeler Barınaklara!


Kürke Hayır Platformu, 2003 yılında kurulmuş ve o tarihten bu yana kürk modasının ardındaki gerçeklere dikkat çekmeyi amaçlayan bir oluşum.


Kışın erken gelmesini de göz önüne alan Platform, gectigimiz gunlerde bir duyuru yaptı. Gecmiste bir nedenle alınan, ama artık dolaplarda bekleyen kürklerin barınaklarda annesiz yavruların ısıtılmasında kullanılabildiğini belirtiyor ve elinde ne yapacağını bilemediği kürkler bulunanlara bunları barınaklara yollamaları yonunde öneride bulunuyorlar.


Sadece kürk de değil, battaniye, eski polar giysi ve kazaklar, kumaş parçaları ve sıcak su torbaları da barınaklardaki canlıların zor geçecek bu kışı atlatmaları için elzem. Evinizde mutlaka bu tarz şeyler olduğunu düşünüyorum. Bu linke tıklayarak barınak iletişim adreslerine ulaşabilir ve bu eşyalarınızı sıcağa muhtaç olan canlara ulaştırabilirsiniz.

Son olarak, Migros Sanal Market, Club Safari, Arkadaş Pet gibi websitelerinden barınaklara süt, makarna, temizlik malzemesi, kuru mama vb. hayati malzemeler gönderebilme olanağınızın bulunduğunu eklemek istiyorum.

Barınaktakiler kadar, sokakta yaşam mücadelesi veren canları da unutmayın derim. Mahalledeki kasabınızdan et ve tavuk kemiği alabilir, bunları kaynatarak suyunu ve et parçalarını makarna ya da ekmekle karıştırıp papara yapabilir, sokaktaki kedi ve köpeklere verebilirsiniz. (kemikleri ayırın çünkü bunlar mide ve bağırsaklara zarar verebiliyor.) Şu adreste karton kutudan kedi evi yapımı gösteriliyor, çok az malzemeyle sokağınızın uygun yerlerine koyabileceğiniz portatif korunaklar hazırlayabilirsiniz.


Mutlaka yapabileceğiniz bir şey var. Yeter ki doğru yere bakın.



0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons