26 Haziran 2010 Cumartesi

Sanat, Moda, Tasarım, Edebiyat ve Film İkonları İstanbul’da Buluşuyor



Alternatif-İstanbul'a "Beleştepe" kod adlı yeni bir bölüm açtık. Burada amacımız, şehirde gerçekleşen ücretsiz etkinliklerle ilgili malumatımızı paylaşmak. Tam bizim bu işe kalkıştığımız anlarda Istancool namlı yeni bir festivalin bilgisi geldi. Paylaşıyoruz.



İngiltere merkezli uluslararası kültürel diplomasi markası “Liberatum”, Turkiye ortağı Istanbul 74 ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansi ortaklığıyla ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 2 – 4 Temmuz tarihleri arasında,düzenlenecek “Istancool”, dünyanın önde gelen sanat, moda, tasarım, edebiyat ve film İstanbul’da buluşturmaya hazırlanıyor.



Istancool” etkinlikleri için Londra, Paris, Milano ve New York’tan kalkan uçaklarla İstanbul’a gelecek olan ünlü konuklar arasında ünlü Amerikalı yazar Gore Vidal, mimar Zaha Hadid, aktör ve yönetmen Lee Daniels, ID ve Another Magazine dergilerinin yayıncısı Jefferson Hack, Nobel ödüllü edebiyatçı Sir VS Naipaul, aktör ve mücevher tasarımcısı Waris Ahluwalia, moda tasarımcısı Gareth Pugh, müzisyen Michael Nyman, yazar ve film yapımcısı Hanif Kureishi, yönetmen Stephen Frears, Kanadalı sanatçı Terence Koh, ünlü İngiliz model Lily Cole, modern sanatçı Kim Jones, müzisyen ve DJler The Misshapes (Leigh Lezark ve Geordon Nicol), şapka tasarımcısı Philip Treacy ve Vogue İtalya genel yayın yönetmeni Franca Sozzani gibi isimler var. Bu isimlere başta Elif Şafak, Leyla Umar ,Taner Ceylan, Serdar Gülgün, Muammer Brav, Haluk Akakçe, Özalp Birol, Levent Çalıkoğlu,
Alphan Eşeli olmak üzere güncel Türk edebiyat, müzik ve sanat dünyasından isimler eşlik edecek.


Tüm etkinliklerin ücretsiz olacağı Istancool'a ev sahipliği yapacak mekanlar arasında İstanbul Modern Sanat Müzesi, The Seed ve Pera Müzesi gibi şehrin başlıca kültür merkezleri bulunuyor.



Festival programını sizin için Google Documents'a ekledik, aşağıda bulabilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons