7 Kasım 2009 Cumartesi

Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali, Tüm Engellere Rağmen


Şu kavanoz dipli acımasız ve acınası dünyada hala birileri sanata sarılıyor. Kendini, nereden daha çok para kazanılacağını düşünmeden, nasıl istiyorsa öyle ifade ediyor. Kimi bir fotoğraf makinasının vizöründen dünyayı tanımlıyor, kimi "aynı benim duygularımı ifade ediyor!" diye düşündürtecek şarkılar yazıyor, kimi ise, hayatın tam ortasından sahneleri bir de kameranın önünde canlandırıyor. Kimi 3 saatte anlatıyor öyküsünü, kimi 5 dakikada.


Meraklısı bilir, Şehr-i İstanbul denen cangılda 20 yıldır her türlü engele karşın süren bir festival var: Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali. Küçük bir ekip, ticari sinemalarda izleme olanağı bulunamayacak kısa filmleri sinefillerle buluşturmak için çetin bir çalışmaya imza atıyor. Bütün bu çabalar sonucu, 2009 yılında da İstanbul, 20 yıllık geçmişi olan ve 21. yaşını kutlayan Kısa Film Festivali'nden mahrum kalmadı.


Her gün bir yayının kapandığı, artık anılarda kalan festivallerin sayısının her geçen gün arttığı bir dönemde Kısa Film Festivali'nin hala var olabilmesinin değerini bilmek gerek. Şu linkteki programa bakıp 11 Kasım Çarşamba gününe kadar soluğu tercihe göre Pera Müzesi, Alman Kültür Merkezi yahut Fransız Kültür Merkezi'nde almak ve kısa öykülerin sinema diline kendimizi bırakmak gerek...


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons