11 Ekim 2008 Cumartesi

Dozer dikkat !!! Yıkıntıların arasında insanlar yaşıyor

Biz Sulukule’nin en yoksulları, kiracılarıyız. Bizleri ne Fatih Belediyesi’nin ne TOKİ’nin Sulukule’de yaptıracağı lüks konut listelerinde ne de ne de Taşoluk ev listesinde görebilirsiniz. Evet, bizleri “kentsel yenileme projesi”nde göremezsiniz, çünkü insan yerine koyulup, hesaba katılmadık, hak sahibi yapılmadık. Bugün burada yok sayılmaktan kurtulmak, görünür olmak için sizlerin karşısına çıkıyoruz.


Biz Sulukule’li yoksul kiracılar: Melek, Birgül, Reyhan, Necla, Güllü, Ferdi, Hayriye, Gülseren, Şenol, Hamza, Umut, İsmail ve daha onlarcası:Fatih Belediyesi onlarca yıldır yaşadığımız mahalleden bizim taleplerimize yanıt vermeden sokağa atmak istiyor. Yoksuluz, yoksunuz, ama bugün bu yıkıntıların arasında yine de iyi kötü başımızı sokabileceğimiz bir damımız var; yarın ise sokaktayız…


Taşoluk’a giden komşularımızın ardından bu mahalle iyice ıssızlaştı. Koskoca sokaklarda yapayalnız kaldık, kimimiz yıkıntıların arasında, kimimiz kanalizasyon patlaklarının arasında kimimiz elektriksiz, kimimiz susuz yaşıyor. Mahalle bakkallarımız birer birer kapandı, çocuklarımız okullardan evlerine koşarak geliyor “evimiz yıkıldı mı?” diye…Evlerden müzik değil ağıt sesi geliyor artık.


Bizler yaklaşık 200 aile bu yıkıntıların arasında hiçbir güvencemiz olmadan yaşamaya mahkum edildik.


Belediye diyor ki, “Sulukule için dünyanın en sosyal projesini yaptım”. Daha önce de sormuştuk şimdi de soruyoruz: Sokağa atılmanın neresi sosyal?


Bizler buradan evlerimizi, yuvamızı, hayatımızı, geleceğimizi başımıza yıkmadan Fatih Belediye başkanı Mustafa Demir'e sesleniyoruz. Sizlere hak sahibi olabilmek için dilekçeler verdik, her gün kapınızı aşındırıp, dilekçelerimize yanıt istiyoruz.


UNUTMAYIN SULUKULEDE DOZERLERİN GÖLGESİNDE HALA TENCERE KAYNIYOR.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons