1 Haziran 2008 Pazar

Ahlak-lak-lak

Çok ahlaklı bir toplumuz... Ve o kadar ahlaklı bir toplum olarak yönetim kadrolarımıza öyle güzel ahlaklı adamları getiriyoruz ki aklınız hayaliniz durur. Bu güzel ahlaklı adamlar, içimizden ahlaksızlıkları temizlemek adına kıçlarından ter akıncaya kadar çalışıyorlar gece gündüz. Bu güzel ahlaklı adamların yurdumuzun kalkınması ve refahı için yapmayacağı şey yok. Ne yapıyorlarsa hepsi "güzel ve ahlaklı Türkiye" için...


Farz-ı misal, patronlarımız öyle ahlaklı ki, üç ayda ölen 8. işçinin kaybını görmezden gelip aynı çalışma koşullarıyla insan çalıştırmaya devam ediyorlar. Yerel yönetimlerimiz öyle ahlaklı ki, tam da paraların çil çil akacağı (!) turizm sezonu öncesi sokaktaki köpekleri zehirleyerek, zehirin yetmediği yerde boğarak katlediyor, çöplüğe gömüyor ve itten-kopuktan(!) arınmış Antalya sokaklaklarında göğüslerini gere gere dolaşıyorlar. Üst yönetimlerimiz öyle ahlaklı ki, "genel ahlaka aykırı faaliyet gösterdiği" gerekçesi ile Lambdaİstanbul Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Travesti, Transseksüel (LGBTT) Dayanışma Derneği’ni kapatmaya kalkıyor. Ve bütün bu yöneticilerin yönettiği halk öyle ahlaklı ki, Sakarya'da kürekçilerin etrafını sarıp tayt giydikleri için bir güzel pataklıyor.

Yani sizin anlayacağınız öyle ahlaklı, öyle ahlaklıyız ki aklınız hayaliniz durur... Ama ahlakımız gerçekten ahlak mı, yoksa sadece laklakta mı ahlaklı geçiniyoruz, orası belli değil.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons