3 Ocak 2009 Cumartesi

MEDİZ Tarafından Türkiye Medyasına Önerilmek Üzere: Zekasına Güvenen 50 Erkek Mizahçı Aranıyor!


Kadınların Medya İzleme Grubu’nun (MEDİZ)’in çağrısına destek vermekle birlikte, Türkiye’de adına ‘kadın’ denen kesimin sünepeliği ve aşağıda sözü geçen programlarda aşağılanan kadınların bundan gayet mutlu görünüyor olması da gözardı edilemez. 'Cinsiyetçiliğe Son' çağrısı, ancak ve ancak bundan en fazla muzdarip olan kadınların sahiplenmesi ile mümkün. Taksim meydanında uğradığı tacizi gülerek ve ağzını yayarak anlatan ve gereğini yapmadan kırıtarak olay yerinden uzaklaşan kadın temsili ise bunu başarmak için uzun bir süre geçeceğinin açık göstergesi gibi gözüküyor.


MEDİZ Tarafından Türkiye Medyasına Önerilmek Üzere: Zekasına Güvenen 50 Erkek Mizahçı Aranıyor!


Sarışın dendi mi aklına kadın, kadın dendi mi porno gelmeyen, tacizin, tecavüzün, aşağılamanın, dayağın komik değil zulüm olduğunu bilen, kadın erkek, her kiloda, her yaşta insanla barışık ama ergenlikte edindiği fikir ve bilgileri eleştirebilen… Bütün sarışınları kadın, erkek olduğu için kendisini akıllı sanmayan, çoğu belden aşağı küfürler etmeden eleştiri ve mizah yapabilen, zekasını kullanabilen mizahçılar aranıyor.


50 Mizahçı, Programcı ve Sunucu Aranıyor!


Acilen arıyoruz çünkü 1 erkeğe Karşı 50 sarışın kadının yarıştığı Mehmet Ali Erbil’le 50 Sarışın gibi programlara mahkum olmaktan bıktık. Tümü değilse de Mehmet Ali Erbil, Fatih Aksoy gibi programcı-sunucu-mizahçı erkeklerin konu, konuk, konu mankeni kadınları taciz etmelerine, aşağılamalarına artık seyirci ve ortak olmak istemiyoruz.


Mizahçı, Programcı, Sunucu Adaylarınızı Bekliyoruz!


Siz de medyada süre giden cinsiyetçilikten bıktıysanız, lütfen bu çağrıya yanıt vererek adaylığınızı ya da adaylarınızı mediz@mediz.org adresine acilen iletiniz…

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons