9 Ocak 2009 Cuma

Fairuz Derin Bulut: Emaneten Değil, Yürekten Arabesk



Aylar, aylar önceydi, Fairuz Derin Bulut denen saykodelik manyaklar yüzünden Santralistanbul'un çimenlerinde ayağımı çatlatmış ve böylece ayağımdaki iki tonluk alçıya ve elimin hamuruna bakmadan İstanbul'da engelli asansörüne binen ne kadar beyinsiz varsa hepsiyle dalaşma olanağı bulmuştum. Hala bilmem kaç yerimden bıçaklanmamışsam eğer, daha yaşayacak çilem olmasından sebeptir.


Beni bir ay boyunca acımasız İstanbul sokaklarında helak eden Fairuz Derin Bulut'un Bergen dahil olmak üzere bir dönemin mühim arabeskçilerine selam eden yeni albümleri Doublemoon'dan ocak ayı başında çıkıçıkıvermiş. Diyorlar ki, biz bu şarkıları öyle emaneten, dostlar alışverişte görsün diye söylemedik. Arabeskin arabesk olduğu zamanlara, radyolara, pavyon ışıkları ile tıklım tıkış ilerleyen minübüslere, Unkapanı plakçılar çarşısına, Eminönü'ndeki kaset tezgahlarına bir selam göndermek, o zamanların nağmelerine yüreklice sahip çıkalım istedik.


Başıma açtıkları onca derde rağmen, önce Bergen'in, sonra güzel arabeskin ve güzel kafalı insanlar olmalarının hatırına... Karşınızda Ali Tekinküre'nin sanatına hürmeten: Fairuz Derin Bulut ve yeni albümleri 'Arabesk'.


We are all Myspace: http://www.myspace.com/fairuzderinbulut

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons