26 Ağustos 2008 Salı

Sokakta Şenlik İçin Geri Sayım Başladı

Hangar Sanat Derneği tarafından Beyoğlu’nda ikincisi düzenlenecek Sokakta Şenlik yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda sanatçıyı 29-31 Ağustos 2008 tarihlerinde İstanbullularla buluşturacak.

İlki 2007’de yapılan Sokakta Şenlik 2008’de daha geniş bir katılımla yine Galata ve Tünel bölgesinde yapılacak. Çok sayıda farklı dalda çalışan amatör ve profesyonel sanatçı bir yandan performanslarını sergilerken şenliği izleyenler düzenlenen çeşitli atölyeler sayesinde sokakta sanata katkıda bulunabilecekler.

Şenlik, 29 Ağustos Cuma günü 17:00’de Galatasaray meydanından hareket edecek olan açılış yürüyüşü ile başlayacak. Bu cümbüşlü yürüyüşte şenlik katılımcılarına Sambistanbul Perküsyon Grubu afro-latin ritimleriyle eşlik edecek.

Şenlikte üç gün boyunca 12 grup sahne alacak. Geleneksel Rum ve Türk müziğinden Çigan müziğine, etnik müzikten Dj performanslarına kadar geniş bir yelpazeye yayınlan programda şu gruplar yer alacak: Selekta Firuzaga & Dreas Culture Soundsystem, Hip Hop Mobil Türkiye, İstanbul Ska Foundation, Hariçten Gazelciler, Smile Resistance, Selecta King Seroman, DJ Hope, Orpheus, Laterna, Nostalgia, Teneke Trampet, Hiçten Hiçe ve Cem Gürcan Buluş Ekibi.

Ritm, resim, bilim, ebru ve jonglörlük atölyelerinin yapılacağı şenlikte ayrıca iki gün süresince Hip Hop atölyesine katılan çocuklar, iki günün sonunda sahnede bir performans gerçekleştirecekler. Şenlikte sırasında izleyebilecek etkinlikler arasında uluslararası genç sanatçı Deniz Beşer’in dans ve müziği bütünleştirerek yapacağı Sokakta Diyalog isimli resim çalışması, Tarlabaşı Toplum Merkezi Drama Atölyesinin sergileyeceği Müzikli Çocuk Oyunu, Zaptı-Namümkün Oyuncularının doğaçlama tiyatroları, İstiklal caddesini baştan aşağıya yuvarlanarak geçecek olan Rem Dans Topluluğu gösterisi, güncel sanat çalışmaları ve enstalasyonları, Ichi ve Shadows ekibi ateş gösterileriyle şenliğe renk katacaklar. Bunun yanı sıra dövüş sanatları, jonglörlük, meditasyon, capoeira gibi farklı etkinlikler de şenlik programında yer alıyor. Festival boyunca yapılacak kısa film gösterimlerinde ise genç yönetmeleri keşfetmek ve filmlerden sonra sohbet etmek mümkün olacak.

Sokakta Şenlik 2, Cem Gürcan Buluş Ekibinin 31 Ağustos saat 21:00’de vereceği blues konseri ile son bulacak.

Tüm şenlik etkinlikleri ücretsiz olup, sanatı seven herkesin katılımına açıktır. Detaylı program ve daha fazla bilgi için

www.sokaktasenlik.org

Hangar Sanat Derneği Hakkında:

Farklı altyapı ve meslek gruplarından, sanata ve toplumsal gelişime destek vermeye çalışan gençler biraraya gelerek Ekim 2006’da Hangar Sanat Derneği’ni kurdu. Derneğin kuruluş amacı; genç sanatçıların, tasarımcıların, kent planlamacılarının ve sanata ilgi duyan diğer gençlerin kullanımına açık bir sanat platformu oluşturarak gençlerin yaratıcılık ve üretkenliklerini harekete geçirmek; sanata katılımı arttırmak ve kültürel dışlanmayı ortadan kaldırmaya yönelik stratejiler geliştirmek; kültürel altyapının geliştirilmesine yönelik stratejiler üretmek; sınırötesi işbirliği ve kültürlerarası diyalogu geliştirmek; güncel gelişmelere sanat yoluyla yaratıcı karşılıklar vermek ve kentsel ve kültürel kalkınmaya katkıda bulunmaktır.

Bilgi İçin: Derya Kılıçalp / Şenlik Koordinatörü / 0535 324 96 47 /info@hangar.org.tr

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons