12 Mart 2005 Cumartesi

İnteraktivite





Alternatif-İstanbul'un günbegün artan ziyarerçisine ve bu ziyaretçi sayısının %80'i oranında sık kullanılanlara eklenme durumuna rağmen siteyi hazırlamaya ilk başladığımızda hayalini kurduğumuz İnteraktif bir rehber yaratma hedefimize ulaşabilmiş değiliz. İnteraktiflikten kastımız olumlu ya da olumsuz eleştirilerini, önerilerini ve yorumlarını esirgemeyen ziyaretçilerimizin olması. Birkaç gün önce bir arkadaşımız size nereden ulaşabileceğimi bilmiyorum deyince anladık ki Blogger'ın bize sunduğu Comment/Yorum hizmetinden haberdar olmayan okuyucular olabiliyor. Bu bölümü bu nedenle Alternatif-İstanbul’a eklemeyi uygun gördük. Bu siteyi daha interaktif, empatik, sempatik, bol eleştirili/yorumlu bir hale nasıl getirebiliriz bir bakalım:

Bir numerolu adım: Sekil 1-A’da görüldüğü üzre yazılarımızın hemen üstünde “Comment” yazan bir yer var. Üzerine tıklayıp açtığınızda yorum yazabileceğiniz sayfa açılacak.

İki numerolu adım: Bir numerolu adımda sözü geçen sayfa açıldığında yazının tümünü okuyabileceğiniz sayfa açılıyor. Okuyup bitirdikten sonra düşüncelerinizi aktarmak isterseniz yazının hemen aşağısına bakın: Yorum Gönder linki size göz kırpıyor.


"Yorum Gönder" linkini tıkladığınızda açılan sayfada sağ tarafta "Leave Your Comment" diye ecnebice bir başlık göreceksiniz. "Yorumunu bırak" demek oluyor bu. Hemen altındaki kutucuğa istediklerinizi tıktık yazıııııp "Choose an Identity" kısmında halihazırda blogunuz yoksa, other'ı tıklayıp isminizi yazıyorsunuz, size ulaşalım isterseniz websitenizi ekliyorsunuz ve "Publish Your Comment" düğmesine-ki kendisi turuncu renklidir- tıklıyorsunuz.




3 Numerolu Adım:Amaaan, çok uzun, yorucu, uğraşamam diyen hasbi tembeller için Alternatif-İstanbul'un sağ menüsüne mesaj kutusu ekledik. Adını da “Dışavurum” koyduk. Felsefik olsun diye…

Ben e-posta ile derdimi anlatırım, bunlara lüzum yok derseniz İletişim bölümünden adresimize ulaşabilirsiniz. Aman oraya da bakamam derseniz mail adreslerimiz burda. Ancak forward maillere fevkalade gıcığız ve göndermekte ısrar edenlerden intikam almak için Banu Alkan'ın çıplak fotoğraflarını gönderiyoruz. Sonra söylemedi demeyin.

Haberleşme grubumuza üye olmak için şu bağlantıyı tıklayayıp, join/katıl düğmesine basmanız yeterli.

Unutmadan, bir de Forum bölümümüz var, sevgi ve saygı çerçevesinde, açık oturum tadında ve bir fincan kahve hatırında sohbetler edelim diye...

Telgraf, mektup, kartpostal, dumanla haberleşme, Mors alfabesi de kabul ediyoruz.

Bu kadar iletişme yoluna rağmen hala üşeniyorsanız telepati kurun. Önümüzdeki yüz yıl içinde cevabınızı alırsınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons